search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Εργολάβοι

16.05.2014 14:36
oldphotosergolaboi1400250916.jpg

Από τα λιγότερο απαιτητικά γλυκάκια, όχι μόνο για τα λίγα υλικά που χρειάζεται αλλά και για την ευκολία στην παρασκευή τους. Κι όμως, τόσο κλασικά λαχταριστά!

Από τα λιγότερο απαιτητικά γλυκάκια, όχι μόνο για τα λίγα υλικά που χρειάζεται αλλά και για την ευκολία στην παρασκευή τους. Κι όμως, τόσο κλασικά λαχταριστά!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20
ΨΗΣΙΜΟ: 20 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
3 ασπράδια
250 γρ.  ζάχαρη
2 βανίλιες
Αμύγδαλα φιλέ για τη διακόσμηση
 
Εκτέλεση

Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν σκόνη  και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μία σφιχτή  μαρέγκα. Τη ρίχνουμε σιγά – σιγά, στομπολ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο για να σφίξει και να πλάθεται ευκολότερα.

Βρέχουμε λίγο  τα δάχτυλα μας, παίρνουμε λίγη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού  και πλάθουμε σε στρογγυλά. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και τα τοποθετούμε, σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο..

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Εάν θέλουμε, μπορούμε να τα ενώσουμε ανά δύο αλείφοντας στην μέση μαρμελάδα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής .

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59