search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:57
MENU CLOSE

Δείτε αναλυτικά ποια σχολεία καταργούνται και συγχωνεύονται (λίστα)

27.05.2014 12:26
Δείτε αναλυτικά ποια σχολεία καταργούνται και συγχωνεύονται (λίστα) - Media

Στην οριστική συγχώνευση 64 δημοτικών σχολείων και 37 νηπιαγωγείων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ κατήργησε συνολικά 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία.

 
Στην οριστική συγχώνευση 64 δημοτικών σχολείων και 37 νηπιαγωγείων προχώρησε το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ κατήργησε συνολικά 15 δημοτικά σχολεία και 30 νηπιαγωγεία.
 
Οι εκπαιδευτικοί δεν περίμεναν πως το υπουργείο  θα προχωρήσει τόσο σύντομα σε αυτό το μέτρο, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, στην αύξηση του αριθμού των μαθητών αλλά και σε νέες απολύσεις εργαζομένων.
 
Η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, Θεοδώρα Δριμάλα, δήλωσε στο «Π» πως «το υπουργείο Παιδείας παρά την αντίδραση των εκπαιδευτικών και των γονιών προχωρά στο χτύπημα της Παιδείας συγχωνεύοντας και καταργώντας σχολεία. Χρειάζεται ενιαίος αγώνας για να ανατρέψουμε την πολιτική. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει να κάνει με την υποβάθμιση της Παιδείας και είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα».
 
Αναφορικά με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δρομολογούνται δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση.
 
Να σημειωθεί πως αυτή την ώρα συγκεντρώνονται στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μέτρο των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων εκπαιδευτικών μονάδων.
 
Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ή με κάποιον εκπρόσωπο του υπουργείου.
 
Δείτε τη λίστα με τα σχολεία
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:57