search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Το πρώτο βήμα για το «δικαίωμα στη λήθη» κάνει η Google

30.05.2014 09:26
Γερμανός υπουργός θέλει να κλείσει την Google - Media

Η Google Inc παρουσίασε μια υπηρεσία, μέσω της οποίας Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ζητούν να αφαιρούνται από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σύνδεσμοι προς δεδομένα, για τα οποία έχουν αντιρρήσεις

Η Google Inc παρουσίασε μια υπηρεσία, μέσω της οποίας Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ζητούν να αφαιρούνται από τα αποτελέσματα των αναζητήσεων σύνδεσμοι προς δεδομένα, για τα οποία έχουν αντιρρήσεις, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για να συμμορφωθεί προς μια απόφαση του κορυφαίου δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνωρίζει το «δικαίωμα στη λήθη».
 
Η μεγαλύτερη στον κόσμο μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ, η οποία επεξεργάζεται περισσότερο από το 90% όλων των διαδικτυακών αναζητήσεων που γίνονται στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη, πως κατέστησε διαθέσιμο ένα ηλεκτρονικό έντυπο μέσω του οποίου χρήστες μπορούν να υποβάλλουν τα αιτήματά τους, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα αφαιρεί συνδέσμους που ανταποκρίνονται στα κριτήρια για να αφαιρεθούν.
 
Η Google ανακοίνωσε επίσης πως δημιούργησε μια επιτροπή ανώτερων στελεχών της Google και ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων για να προσπαθήσει να επεξεργασθεί μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του μπαράζ των αιτήσεων που αναμένεται από την Ευρώπη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:42