search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46
MENU CLOSE

Όταν ο Σολωμός συνάντησε τον Ζαμπρότα (Video)

04.06.2014 13:09
Όταν ο Σολωμός συνάντησε τον Ζαμπρότα (Video) - Media

Δεν είναι παράξενο που ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε σε greeklish, από την τέως αγαπημένη των πρωϊνάδικων, την Καλομοίρα, σε μια εκτέλεση (κυριολεκτικά), όπου μεταξύ άλλων ο Διονύσιος Σολωμός συνάντησε με μαγικό τρόπο τον τέως άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλούκα Ζαμπρότα.

Η πολυπολιτισμικότητα είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά των μεγάλων αθλητικών τουρνουά. Ισχύει και για το Μουντιάλ. Συνεπώς δεν είναι παράξενο που ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας ακούστηκε σε greeklish, από την τέως αγαπημένη των πρωϊνάδικων, την Καλομοίρα, σε μια εκτέλεση (κυριολεκτικά), όπου μεταξύ άλλων ο Διονύσιος Σολωμός συνάντησε με μαγικό τρόπο τον τέως άσο της Γιουβέντους και της Εθνικής Ιταλίας, Τζιανλούκα Ζαμπρότα.

Στο τελετουργικό του φιλικού αγώνα μεταξύ της Ελλάδας και της Νιγηρίας (0-0) που έγινε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, η συμπαθής, κατά τα άλλα, αοιδός τραγούδησε, όπως ειπώθηκε και γράφτηκε, τον Εθνικό Υμνο, σε αρκετά ελεύθερη απόδοση, εξ ου και μεταξύ των άλλων ακούστηκε και το «ζαμπρότα ανδρωμένοι» – ούτε καν ιδρωμένοι.
Για τους ύμνους εθνικούς και μη, ισχύει το «ψάλλω» και όχι το «τραγουδώ». Από κει και πέρα ό,τι μπορεί ο καθείς καταλαβαίνει και κάνει.

Οσο για την Εθνική ομάδα, εμφάνισε και πάλι καλά και κακά νέα. Το καλό ήταν που δεν δέχτηκε γκολ. Το κακό ότι για μια ακόμα φορά δεν σκόραρε. Οταν πετύχει γκολ και ειδικά αν κάνει νίκη στη Βραζιλία, ο Εθνικός Υμνος θα γίνει το σουξέ των μαγαζιών της παραλιακής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:45