search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:23
MENU CLOSE

Βιβλιοθήκες παραλίας: Από τη Βουλγαρία στην Εύβοια

09.06.2014 10:28
Βιβλιοθήκες παραλίας: Από τη Βουλγαρία στην Εύβοια - Media

Έρχεται το τέλος των beach bar; Μάλλον όχι, αλλά μία νέα τάση στις παραλίες προσφέρεται όχι μόνο για ψυχαγωγία και χαλάρωση, αλλά και για ανάγνωση.

Έρχεται το τέλος των beach bar; Μάλλον όχι, αλλά μία νέα τάση στις παραλίες προσφέρεται όχι μόνο για ψυχαγωγία και χαλάρωση, αλλά και για ανάγνωση.
 
Στη γειτονική Βουλγαρία λειτουργεί μία από τις πιο όμορφες βιβλιοθήκες παραλίας, στο θέρετρο Albena στη Μαύρη Θάλασσα, η οποία διαθέτει 2.500 τίτλους σε 10 γλώσσες, ώστε να εξυπηρετεί τουρίστες διαφορετικών εθνικοτήτων.
 
Η βιβλιοθήκη λειτουργεί δωρεάν και ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάρει ένα βιβλίο, ή ακόμα να προσφέρει και ένα δικό του, ενώ οι τίτλοι εμπλουτίζονται διαρκώς. Στα ράφια της είναι τοποθετημένες σημαίες κρατών, ανάλογα με τη γλώσσα που είναι γραμμένα που τα βιβλία ενώ όλη η κατασκευή είναι φτιαγμένη από υλικά ανθεκτικά σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
 
«Σήμερα, στην εποχή της υψηλής τεχνολογίας επιστρέφουμε στις παραδόσεις και να προσθέτουμε μια άλλη πινελιά στην όμορφη παραλία μας . Την ευκαιρία να απολαύσουν οι λουόμενοι όχι μόνο τον ήλιο και την αύρα της θάλασσας, αλλά και ένα καλό βιβλίο», δήλωσε η Margita Todorova,  διευθύντρια μάρκετινγκ του θέρετρου.
 
Στην Ελλάδα, μία ανάλογη κίνηση έχει γίνει στην παραλία της Αγίας Άννας στην Εύβοια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:22