search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:39
MENU CLOSE

Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για τις καθαρίστριες

12.06.2014 05:33
Άρειος Πάγος: «Γενικό συμφέρον» η κυβερνητική πολιτική, «ατομικό» η επαναπρόσληψη των καθαριστριών - Media

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου για το ζήτημα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
 
Το υπουργείο Οικονομικών, ζητεί να ανασταλεί προσωρινά η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομες τις απολύσεις των απολυμένων καθαριστριών και διέτασσε την επαναπρόσληψή τους, και υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο και πως οι απολύσεις των καθαριστριών, έγιναν για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.
 
Επίσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι από την υπόθεση των καθαριστριών επιβαρύνεται το Δημόσιο με 209.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς όμως να διευκρινίσει από πού προέρχεται η εν λόγω επιβάρυνση, ενώ προσέθεσε ότι εάν επανέλθουν οι καθαρίστριες, το Δημόσιο θα επιβαρυνθεί και με τους μισθούς τους και τις αποδοχές των συνεργείων καθαριότητας που έχουν υπογράψει ήδη σχετική σύμβαση.
 
Οι δικηγόροι των καθαριστριών, επεσήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης της δικαστικής απόφασης, καθώς το δικονομικό αυτό μέτρο, επιτρέπεται μόνο κατά οριστικών αποφάσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01