search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:30
MENU CLOSE

Αμετακίνητες στον αγώνα οι καθαρίστριες – Συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις (Photos + Video)

13.06.2014 10:17
Αμετακίνητες στον αγώνα οι καθαρίστριες - Συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις (Photos + Video) - Media

Συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα οι καθαρίστριες με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ζητούν τη διαγραφή Κικίλια από τον Ιατρικό σύλλογο γιατί επί υπουργίας του χτυπήθηκαν βάναυσα.  Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην αντεπίθεση περνούν οι καθαρίστριες μετά την προσωρινή απόφαση του Αρείου Πάγου που έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για αναστολή της πρωτόδικης απόφαση περί επιστροφής τους στις θέσεις τους. 

Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΟΙΚ, υπό το βλέμμα και πάλι αστυνομικών δυνάμεων. Στο πλευρό των καθαριστριών με συγκέντωση και η ΑΔΕΔΥ.
 


  
Στο υπουργείο οι εργαζόμενοι της BXM.
 

 
Πηγή φωτογραφιών: Δρομογράφος
   
Στις εξελίξεις στο δικαστικό τομέα, έγινε γνωστό ότι οι καθαρίστριες θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα την ερχόμενη Δευτέρα για τον χθεσινό ξυλοδαρμό τους από τα ΜΑΤ. Επίσης, θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απόφαση του Αρείου Πάγου που δεν έκανε δεκτή την απόφαση του Πρωτοδικείου
 
Όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, θα ζητήσουν από τον Ιατρικό Σύλλογο την διαγραφή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια γιατί επί υπουργίας του χτυπήθηκαν βάναυσα.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Mega

 
Κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση απηύθυναν πολιτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς. 
 
Παναττική στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για να ενισχύσει τη συμμετοχή στη διαμαρτυρία. Στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ τονίζεται ότι «οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν το δίκιο με το μέρος τους. Γι' αυτό θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την επαναπρόσληψή τους. Σε αυτό τον αγώνα θα είμαστε όλοι μαζί».
 
«Καλούμε όλα τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους με ψηφίσματα και με την παρουσία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, 13 Ιουνίου και ώρα 14:00 σε συγκέντρωση συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες, σε συγκέντρωση καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, στο Υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας και Νίκης). Για να δοθεί η δυνατότητα για τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζόμενων στο Δημόσιο στη συγκέντρωση συμπαράστασης, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική στάση εργασίας για την Παρασκευή, 13 Ιουνίου 2014, από τις 13:30 έως τη λήξη του ωραρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, απηύθυνε  η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ
 
Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:
 
«Η χθεσινή κατάπτυστη απόφαση του Άρειου Πάγου σε βάρος των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ. δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ταξική μεροληψία της δικαιοσύνης. Μετά τη δικαίωσή τους από το Πρωτοδικείο, ο Άρειος Πάγος ήρθε να συμμορφωθεί με τις επιταγές της κυβέρνησης και του Υπουργείου, για ν’ ακολουθήσει, άλλη μια φορά, η αστυνομική καταστολή, για να στείλει κι άλλες αγωνιζόμενες στο νοσοκομείο με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα σπάσει τον αγώνα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν κάμπτεται το αγωνιστικό ηθικό αυτών των γυναικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρωτοπορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Ο αγώνας τους έχει γίνει ήδη φάρος για όλους τους αγωνιζόμενους, για τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους που ξαναρχίζουν δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον περιφρουρήσουμε και να το διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού γιατί μας δείχνει το δρόμο.

Καλούμε τις νέες και τους νέους να βρεθούν στο πλάι των καθαριστριών. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και καθημερινές και λίγες ώρες αλληλεγγύης από τη καθεμία και τον καθένα μας αρκούν για να πολλαπλασιάσουν τη δύναμη του αγώνα.

Για το δίκιο αυτού του αγώνα, αλλά και για το δικαίωμά μας να ζήσουμε σ’ έναν κόσμο ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για να μη συνηθίσουμε στον τρόμο, δίνουμε κάθε μέρα το παρών δίπλα στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 01:02