search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:10
MENU CLOSE

Αν έχεις… Μέσι, διάβαινε!

22.06.2014 06:42
Αν έχεις… Μέσι, διάβαινε! - Media

Με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι που σκόραρε στις καθυστερήσεις, κατάφερε η Αργεντινή να ξεπεράσει τον σκόπελο του αξιόμαχου Ιράν (1-0), την στιγμή που ένα άλλο φαβορί της διοργάνωσης, η Γερμανία έμεινε στο «Χ» με την Γκάνα μετά από ένα απολαυστικό παιχνίδι.

Με πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι που σκόραρε στις καθυστερήσεις, κατάφερε η Αργεντινή να ξεπεράσει τον σκόπελο του αξιόμαχου Ιράν (1-0), την στιγμή που ένα άλλο φαβορί της διοργάνωσης, η Γερμανία έμεινε στο «Χ» με την Γκάνα μετά από ένα απολαυστικό παιχνίδι. Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας, η Νιγηρία κέρδισε με 1-0 και έστειλε τους Βόσνιους… σπίτι τους!
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις του Σαββάτου:
 
Αργεντινή-Ιράν 1-0
 
Με γκολ του Λιονέλ Μέσι στις καθυστερήσεις η Αργεντινή επικράτησε 1-0 του Ιράν, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου, και εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο δεν φάνηκε καθόλου σε όλο το 90λεπτο, αλλά χρειάστηκε να βρει λίγο χώρο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να νικήσει τον γκολκίπερ του Ιράν και να «λυτρώσει» την «αλμπισελέστε». Άδικο το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Κάρλος Κεϊρός, καθώς στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στην Αργεντινή, έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες στην επανάληψη και τελικά δεν πήρε ούτε ένα βαθμό.

Η Αργεντινή μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα του ματς, αλλά ήταν «φλύαρη» στο παιχνίδι της, ενώ και ο Μέσι στα πρώτα μέρος ήταν άφαντος. Με τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου, η «αλμπισελέστε» είχε φτάσει τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά στις δύο από αυτές ο γκολκίπερ του Ιράν, Χαγκίγκι, έκανε σωτήριες επεμβάσεις στα σουτ των Ιγκουαΐν και Αγουέρο.

Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα, με την Αργεντινή να χάνει άλλη μία ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκαράι στο 37΄, ενώ το Ιράν απείλησε στο 42΄ με την κεφαλιά του Χοσεϊνί στο πρώτο δοκάρι να περνάει ελάχιστα άουτ.

Βλέποντας τους παίκτες της Αργεντινής να μη μπορούν να βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο και τον Μέσι πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό, οι Ιρανοί άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν από την άμυνά τους και στο 52΄ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν, με την κεφαλιά του Γκουσανετζάντ να αποκρούει σωτήρια ο Ρομέρο με διπλή προσπάθεια.

Η «απάντηση» της Αργεντινής ήρθε στο 60΄ με τον Μέσι να μπαίνει κάθετα προς την εστία του Χαγκίγκι, αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ των Ιρανών.

Στο 67΄ το Ιράν «άγγιξε» το γκολ, με την κεφαλιά του Ντεζάγκα να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ ο Ρομέρο, ενώ ο γκολκίπερ της Αργεντινής έκανε νέα σπουδαία απόκρουση στο 87΄ στο πλασέ του Γκουσανετζχάντ.

Την τελευταία λέξη στο ματς είχε ο Μέσι, ο οποίος στο 91΄ με φοβερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τη μεγάλη νίκη στην Αργεντινή, δεύτερη διαδοχική μετά από αυτή επί της Βοσνίας. Το Ιράν έμεινε στον ένα βαθμό και διατηρεί λιγοστές ελπίδες πρόκρισης.


 
Αργεντινή (Αλεχάνδρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Σαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία (90’+3’ Μπίλια), Ιγκουαΐν (77’ Παλάσιο), Μέσι, Μαστσεράνο, Ρόχο, Φ. Φερνάντες, Αγουέρο (77’ Λαβέτσι) 

Ιράν (Κάρλος Κεϊρός): Χαγκιγκί, Χαΐ Σαφί (88’ Ρ. Χαγκιγκί), Χοσεϊνί, Αμιρχοσεΐν, Νεκουνάμ, Μασούντ (76’ Χεϊνταρί), Αντρανίκ, Μονταζέρι, Ρέζα, Ντετζάγκα (85’ Αλιρεζά), Μέχρνταντ 
 
 
Γερμανία-Γκάνα 2-2
 
Μετά από καταπληκτικό παιχνίδι (ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο), Γερμανία και Γκάνα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, στο «Καστελάο» της Φορταλέσα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου του Μουντιάλ. Ο Κλόζε με το γκολ που πέτυχε έπιασε στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο (από 15 ο καθένας).

Με το αποτέλεσμα αυτό και οι δύο ομάδες έμειναν στο παιχνίδι της πρόκρισης, με τους Γερμανούς να βρίσκονται πιο κοντά, μιας και είχαν νικήσει στην πρεμιέρα την Πορτογαλία. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τη Γκάνα, που έχει μόλις ένα βαθμό και πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του γκρουπ, ανάμεσα στην Πορτογαλία και στις ΗΠΑ.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος στο «Καστελάο», ωστόσο, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλός και υπήρξαν κάποιες φάσεις, κυρίως με μακρινά σουτ, που κάποια από τις δύο ομάδες θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα.

Η Γκάνα δεν είχε άλλη επιλογή, μετά την ήττα της στην πρεμιέρα από τις ΗΠΑ, από το να μπει στο γήπεδο και να πιέσει τους Γερμανούς. Το έκανε αυτό με μεγάλη επιτυχία η ομάδα του Άπια κι όχι μόνο προβλημάτισε τα «πάντσερ», αλλά βγήκε και στην επίθεση με σκοπό να σκοράρει.

Η ομάδα του Λεβ δεν είχε καμία σχέση με αυτή που «ισοπέδωσε» την Πορτογαλία κι αν δεν ήταν σε καλή βραδιά ο Νόιερ, οι Αφρικανοί θα είχαν προηγηθεί από το πρώτο μέρος. Ο γκολκίπερ της Μπάγερν είπε «όχι» στο 13΄ και 33΄ στους Ατσού και Μουντάρι, ενώ από την πλευρά τους τα «πάντσερ» είχαν μία καλή φάση στο 21΄ με τον Μίλερ να μη μπορεί να σκοράρει από κοντά.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι δύο ομάδες μπήκαν «ζεστές» και η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο 52΄.  Μετά από σέντρα του Μίλερ, ο Γκέτσε πετάχτηκε ανάμεσα σε δύο αμυντικούς της Γκάνας και με αρκετή δόση τύχης (η μπάλα βρήκε πρώτα στο κεφάλι και μετά στο γόνατό του) πέτυχε το 1-0.

Η «απάντηση» των Αφρικανών ήταν άμεση και στο 54΄ από τη σέντρα του Μπογιέ, ο Αντρέ Αγιού νίκησε στον αέρα τον Μουσταφί και με κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.  Η Γκάνα συνέχισε να πιέζει και στο 63΄ «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι με το γκολ του Γκιάν (2-1), ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά το Νόιερ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην έχει ρυθμό και να υστερεί στον τομέα της ανάπτυξης, ο Λεβ έβαλε γρήγορα στο παιχνίδι τους Κλόζε και Σβαϊνστάιγκερ στο 69΄. Δύο λεπτά μετά, ο πρώτος με κοντινή προβολή μετά την κεφαλιά του Χέβεντες ισοφάρισε για τη Γερμανία (2-2).


 
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ (46’ Μουστάφι), Χέβεντες, Χούμελς, Μερτεζάκερ, Λαμ, Κεντίρα (69’ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Γκέτσε (69’ Κλόζε), Κρόος, Μίλερ. 

Γκάνα (Άπια): Νταουντά, Γκιάν Ασαμόα, Ατσού (72’ Ουακάσο), Μπόατενγκ (52’ Τζόρνταν Αγιού), Αντρέ Αγιού, Μουντάρι, Ραμπιού (77’ Μπαντού), Μενσά, Ασαμόα, Μπόι, Αφούλ.
 
 
Νιγηρία-Βοσνία 1-0

«Αγκαλιά» με την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ βρίσκεται η Νιγηρία μετά τη νίκη με 1-0 επί της Βοσνίας, η οποία αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το γκολ του Πίτερ Οντεμβίγκι στο 29΄ ήταν αρκετό για τους Αφρικανούς να πάρουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στο τουρνουά και σε συνδυασμό με το 0-0 της πρεμιέρας του 6ου ομίλου με το Ιράν, έφτασαν στους 4, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Αργεντινή.

Η Βοσνία, μετά την 2η σερί ήττα στο γκρουπ, έγινε η πρώτη ομάδα μετά το παγκόσμιο κύπελλο της Ισπανίας (1982), που τίθεται νοκ άουτ τόσο νωρίς στην φάση των ομίλων στην «παρθενική» της εμφάνιση σε παρόμοια διοργάνωση. Οι Βαλκάνιοι, πάντως, έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τη διαιτησία του Πίτερ Ο΄Λίρι (Νέα Ζηλανδία), καθώς στο 21΄ πέτυχαν γκολ με το Ντζέκο που κακώς ακυρώθηκε (ο σέντερ φορ της Μάντσεστερ Σίτι καλυπτόταν και δεν ήταν οφσάιντ, όπως υποδείχθηκε).

Στις καθυστερήσεις, πάλι ο Ντζέκο σημάδεψε το δοκάρι και στέρησε από τη Βοσνία την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο φινάλε του 6ου ομίλου με το Ιράν.


 
Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα (65’ Αμεόμπι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (75’ Ουζοενγκί), Ομερούο 

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο, Μούιτζα, Σούνιτς, Λούλιτς (58’ Σαλίχοβιτς), Μεντούνιανιν (64’ Σούσιτς), Χαίροβιτς (57’ Ιμπίσεβιτς) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:10