search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:56
MENU CLOSE

Daily Mail: O «μπεκρής» Γιούνκερ δεν κάνει για πρόεδρος της Κομισιόν

22.06.2014 17:38
Daily Mail: O «μπεκρής» Γιούνκερ δεν κάνει για πρόεδρος της Κομισιόν - Media

Μπεκρή που πίνει κονιάκ για πρωινό χαρακτηρίζει η βρετανική Daily Mail τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής δεξιάς για την προεδρεία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επικαλούμενο μαρτυρίες ευρωπαίων αξιωματούχων.

Μπεκρή που πίνει κονιάκ για πρωινό χαρακτηρίζει η βρετανική Daily Mail τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής δεξιάς για την προεδρεία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επικαλούμενο μαρτυρίες ευρωπαίων αξιωματούχων.
 
Το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail αναφέρει ότι η φερόμενη αδυναμία του Γιούνκερ στο ποτό είναι «κοινό μυστικό» στις Βρυξέλλες και μάλιστα επικαλείται μεταξύ άλλων, ανώτατο Βρετανό αξιωματούχο που υποστηρίζει ότι «οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες παραδέχονται ότι ο Γιούνκερ είναι ο λάθος άνθρωπος για αυτή την θέση, αλλά έχουν υποχωρήσει στους Γερμανούς».

«Ας τους αφήσουμε να ψηφίσουν δημοσίως, ώστε να ξέρουμε σε ποιον να ρίξουμε το φταίξιμο, όταν τα κάνει χάλια» λέει η πηγή που δεν κατονομάζεται.

Υψηλόβαθμα στελέχη των Συντηρητικών, της παράταξης του Κάμερον, αποφάσισαν να στηρίξουν τον Βρετανό πρωθυπουργό στην «σταυροφορία» του κατά του Γιούνκερ, γράφει η Mail, μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας, που συγκεντρώνοντας παλιότερες και νέες δηλώσεις «ειδημόνων» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

-Σύμφωνα με ανώτερη διπλωματική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα, «ο κ. Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωϊνό».

-Ήταν «τύφλα στο μεθύσι», φερόταν χυδαία και επαναλάμβανε την λέξη «γαμ…» κατά την διάρκεια συνάντησης.

-Γερμανική εφημερίδα ανέφερε σε άρθρο της με τίτλο «Προσοχή! Αλκοστέστ!» ότι «ο Γιούνκερ έπινε πάρα πολύ για πολλά χρόνια».

-Παλιότερα, κορυφαίος Ολλανδός πολιτικός τον αποκάλεσε «αμετανόητο πότη» κάτι που είχε προκαλέσει την οργισμένη διάψευση του Γιούνκερ.

-Ευρωπαίος απεσταλμένος- που δεν κατονομάζεται- αποκαλεί «κοινό μυστικό στις Βρυξέλλες» τα μεθύσια του Γιούνκερ και τον χαρακτηρίζει «πολιτικά και προσωπικά ακατάλληλο» για την προεδρία της Κομισιόν.

Η δημοσιοποίηση των φημών για την αδυναμία του Γιούνκερ στο ποτό ξεκίνησαν πέρυσι, όταν παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία του Λουξεμβούργου.

Οι σύμμαχοι του Γιούνκερ ωστόσο υποστηρίζουν ότι έχει πέσει θύμα μιας βρώμικης, συκοφαντικής εκστρατείας, επικαλούμενοι την εμπειρία του σε θέσεις ευθύνης και το γεγονός ότι πολύ συχνά κλήθηκε να λάβει δύσκολες αποφάσεις.

Πηγή: Έθνος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:53