search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:59
MENU CLOSE

Αργεντινή και Βέλγιο «έκλεισαν» τα ζευγάρια των «8» του Μουντιάλ

02.07.2014 06:03
Αργεντινή και Βέλγιο «έκλεισαν» τα ζευγάρια των «8» του Μουντιάλ - Media

Στην παράταση κρίθηκαν και οι δύο αναμετρήσεις της Τρίτης με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Μουντιάλ, που τώρα «αρχίζει» στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Στην παράταση κρίθηκαν και οι δύο αναμετρήσεις της Τρίτης με τις οποίες ολοκληρώθηκε η φάση των «16» του Μουντιάλ, που τώρα «αρχίζει» στα γήπεδα της Βραζιλίας.
 
Έπειτα από ένα δραματικό αγώνα, η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Ελβετίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά χάρη στο «χρυσό» τέρμα του Ντι Μαρία στο 118', ενώ οι Ελβετοί είχαν δοκάρι στο 120'!
 
Αντίπαλος της «Αλμπιτσελέστε» θα είναι το Βέλγιο που στον δεύτερο αγώνα της ημέρας νίκησε 2-1 τις ΗΠΑ με το πρώτο γκολ να μπαίνει στην παράταση, στο 93ο λεπτό και το δεύτερο στο 105’, ενώ οι Αμερικανοί μείωσαν στο 107'.
 
 
Τα αποτελέσματα της φάσης των «16»

Βραζιλία – Χιλή 1-1 (3-2 πέναλτι)
Κολομβία – Ουρουγουάη 2-0
Ολλανδία – Μεξικό 2-1
Κόστα Ρίκα – Ελλάδα 1-1 (5-3 πέναλτι)
Γαλλία – Νιγηρία 2-0
Γερμανία – Αλγερία 2-1 (παράταση)
Αργεντινή – Ελβετία 1-0 (παράταση)
Βέλγιο – ΗΠΑ 2-1 (παράταση)

 
Τα ζευγάρια των προημιτελικών
 
Παρασκευή 4/7:

  • Γαλλία-Γερμανία     19:00
  • Βραζιλία-Κολομβία   23:00

Σάββατο 5/7

  • Αργεντινή-Βέλγιο    19:00
  • Ολλανδία-Κόστα Ρίκα 23:00     

 
 
Αναλυτικά οι αναμετρήσεις της Τρίτης:
 
 
Αργεντινή-Ελβετία 1-0 (παράταση)
 
 
Η Αργεντινή τα βρήκε… «μπαστούνια» απέναντι στην Ελβετία και χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 118ο λεπτό για να κάνει το 1-0 ο Ντι Μαρία και να λυτρώσει την ομάδα του στην «Αρένα Σάο Πάουλο».
 
Με πολύ σφιχτό παιχνίδι στο κέντρο και διπλή ζώνη άμυνας οι Ελβετοί προσπάθησαν να κλείσουν κάθε διάδρομο και να αποκόψουν τον Μέσι από την υπόλοιπη «αλμπισελέστε» προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους για την περιοχή του Μπενάλιο και για μεγάλο διάστημα τα κατάφεραν.
 
Οι παίκτες του Σαμπέγια εγκλωβίστηκαν από την τακτική του Χίτσφελντ και δεν δημιούργησαν ούτε… υποψία ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, αντίθετα με τους Ελβετούς που είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να προηγηθούν και να βάλουν προβλήματα στους αντίπαλούς τους.
 
Στο 28ο λεπτό ο Τσάκα υποχρέωσε σε πολύ δύσκολη απόκρουση τον Ρομέρο, ενώ στο 39΄ η επιπολαιότητα του Ντρμιτς ενδεχομένως κόστισε ένα γκολ στην ομάδα του, καθώς στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν πλάσαρε αλλά θέλησε να τον «κρεμάσει» κι εκείνος απέκρουσε εύκολα.
 
Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε όμως στην επανάληψη, με την Αργεντινή να ανεβάζει την απόδοσή της και να ασκεί έντονη πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Στο 59΄ ο Μπενάλιο απέκρουσε το σουτ του Λαβέτσι, στο 62΄ ο τερματοφύλακας των Ελβετών έκανε το ίδιο στην κεφαλιά του Ιγκουαΐν, στο 68΄ το σουτ του Μέσι σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 78΄ ο Μπενάλιο επενέβη αποτελεσματικά σε νέο σουτ του «Λίο».
 
Τελικά όλα «τα λεφτά» ήταν το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, καθώς δύο λεπτά πριν το 120΄ ο Μέσι έδωσε τη λύση με άλλη μία ασίστ, κάνοντας ευτυχισμένο τον Ντι Μαρία, που πλάσαρε υποδειγματικά για το γκολ της πρόκρισης και πρώτο δικό του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Το παιχνίδι είχε όμως και συνέχεια, καθώς στις καθυστερήσεις ο Τζεμαϊλί έχασε μεγάλη ευκαιρία σημαδεύοντας το δοκάρι του Ρομέρο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντι Μαρία πλάσαρε από 50 μέτρα μακριά στην άδεια εστία αστοχώντας ελάχιστα. Στους «οκτώ» η «αλμπισελέστε» θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο.
 

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106’ Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105’ Μπασάντα), Φερνάντεζ, Λαβέτσι (74’ Παλάσιο) 

Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Ινλέρ, Τσάκα (66’ Φερνάντες), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (133’ Τζεμαϊλί), Ντρμιτς (82’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σχαρ, Σακίρι 
 
 
 
Βέλγιο-ΗΠΑ 2-1 (παράταση)
 
Το Βέλγιο είναι η ομάδα που συμπλήρωσε το παζλ των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.
 
Η ομάδα του Μαρκ Βίλμοτς με τα γκολ των Ντε Μπρούιν στο 92΄ και Λουκάκου στο 105΄ της παράτασης νίκησε 2-1 τις ΗΠΑ σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και το ερχόμενο Σάββατο (5/07) θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο εθνικό στάδιο της Μπραζίλια (19:00). Το γκολ των Αμερικανών πέτυχε στο 107΄ ο Γκριν.

Το παιχνίδι είχε πάρα πολύ γρήγορο ρυθμό και στα 120 λεπτά, ιδιαίτερα στην παράταση, με τους Βέλγους να έχουν τις ευκαιρίες να το «καθαρίσουν» πιο νωρίς, ενώ οι παίκτες των ΗΠΑ προσπάθησαν να φέρουν τα πάνω κάτω μετά το εις βάρος τους 2-0, αλλά δεν τα κατάφεραν.
 
Η πρώτη φάση ήταν με το ξεκίνημα του ματς, όταν ο Οριγκί με πλασέ προσπάθησε να νικήσει τον Χάουαρντ, που απόκρουσε με τα πόδια.

Στο 23΄ ο Ντε Μπρούιν βρέθηκε σε θέση σε θέση βολής στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν κακό.
 
Οι παίκτες των Ηνωμένων Πολιτειών ισορρόπησαν το ματς και μετά το 30΄ άρχισαν να βγαίνουν με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση. Η ομάδα του Κλίνσμαν ανέβηκε στο τελευταίο 15λεπτο του ημιχρόνου, απείλησε κυρίως από δεξιά με το νεοεισελθόντα Γέντλιν, αλλά το σουτ του Τζόουνς στο 33΄ που πέρασε άουτ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει.
 
Το β΄ μέρος ξεκίνησε και πάλι με το Βέλγιο να απειλεί. Η κεφαλιά του Μέρτενς στο 47΄ ανάγκασε τον Χάουαρντ σε δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.
 
Στο διάστημα 53΄-57΄ οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ, αλλά στην πρώτη ο Οριγκί δε μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, στη συνέχεια έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος της οριζόντιας δοκού, ενώ ακολούθησε το σουτ του Βερτόνγκεν που απόκρουσε με τα πόδια ο Χάουαρντ.
 
Ο γκολκίπερ των ΗΠΑ έσωσε την ομάδα του γι΄ άλλη μια φορά στο 71΄, όταν έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Οριγκί, ενώ στο 75΄ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο πλασέ του Μιραλάς, μετά την ασίστ του Οριγκί.
 
Την ευκαιρία του αγώνα, όμως, έχασε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα των ΗΠΑ, με τον Γουοντολόφσκι να αστοχεί εξ επαφής και χωρίς να πιέζεται.
 
Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε για τους Βέλγους ο Ντε Μπρούιν στο 92ο λεπτό της παράτασης, όταν πήρε τη μπάλα από το Λουκάκου και με συρτό δεξί σουτ από την περιοχή νίκησε τον Χάουαρντ (1-0). Στο 105΄, ο ίδιος παίκτης έδωσε στο Λουκάκου, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Χάουαρντ κι «έγραψε» το 2-0.
 
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς είχε τελειώσει, ο νεαρός Γκριν με το που μπήκε στο γήπεδο πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, στο 107΄ (1-2), ξαναβάζοντας στο κόλπο τους Αμερικανούς, που στη συνέχεια έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν με τους Τζόουνς και Ντέμπσι.
 


 
Βέλγιο (Mάρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Φελαϊνί, Αζάρ (110’ Τσαντλί), Μέρτενς (61’ Μιραλάς), Φαν Μπούιτεν, Οριτζί (90’ Λουκάκου) 

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): Χάουαρντ, Γκονζάλεζ, Μπράντλεϊ, Μπίσλερ, Μπίσλεϊ, Ντέμπσεϊ, Μπεντόγια (105+1’ Γκριν), Τζόουνς, Ζούσι (72’ Βοντολόφσκι), Κάμερον, Τζόνσον (32’ Γεντλίν) 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56