search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στο γήπεδο της ΑΕΚ όχι στην «Αγιά Σοφιά»

03.07.2014 12:28
ΣΥΡΙΖΑ: «Ναι» στο γήπεδο της ΑΕΚ όχι στην «Αγιά Σοφιά» - Media

Δεν πέρασε τελικά η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραχώρησης 6 στρ. από το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας στο γήπεδο της ΑΕΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία των μελών της ΠΓ.

Δεν πέρασε τελικά η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραχώρησης 6 στρ. από το Άλσος Ν. Φιλαδέλφειας στο γήπεδο της ΑΕΚ κατά τη χθεσινή ψηφοφορία των μελών της ΠΓ. Μεταξύ των δύο προτάσεων – κειμένων επικράτησε το κείμενο που στηρίζει τη θέση ότι το γήπεδο της ΑΕΚ πρέπει να γίνει εντός των υπαρχόντων ορίων, χωρίς καμία παραχώρηση (και άρα αποχαρακτηρισμό) έκτασης από το Άλσος, καθώς και πως το Ρυθμιστικό πρέπει να καταψηφιστεί συνολικά, αφού ζητηθεί το άρθρο 81 που αφορά το γήπεδο, να αποσυρθεί και να έρθει ως χωριστό νομοσχέδιο στη Βουλή.
 
Η άποψη αυτή επικράτησε με 11 ψήφους υπέρ έναντι 9 κατά ενώ υπήρξαν και δύο λευκά. Εκφράζει τους κατοίκους της Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και των γύρω περιοχών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία προέρχεται ο νέος δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος. Εκφράζει επίσης μεγάλο κομμάτι της κομματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ. την άποψη αυτή στήριξαν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, της ΑΝΑΣΑ και της ΚΟΕ (τάσεις – ρεύματος που πρόσκεινται στην συνεδριακή πλειοψηφία) καθώς και δύο ακόμη μέλη της ΠΓ από την προεδρική πλειοψηφία.
 
Μειοψήφησε η άποψη που πρότεινε να κατατεθούν τροπολογίες στο άρθρο 81 που να διασφαλίζουν περιβαλλοντικά αντισταθμιστικά μέτρα ώστε να εξισορροπηθεί η απώλεια των προς παραχώρηση στο γήπεδο 6 στρεμμάτων του Άλσους και να καταψηφιστεί το υπόλοιπο Ρυθμιστικό. Ουσιαστικά πρόκειται για τη συμβιβαστική συμφωνία που διαμορφώθηκε ύστερα από συναντήσεις κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά Μελισσανίδη και η οποία είχε ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου.
 
Εν ολίγοις ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» στο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά όχι στην «Αγιά Σοφιά», το φαραωνικών διαστάσεων γήπεδο που προωθεί η ιδιοκτησία της ΑΕΚ, σε βάρος των κατοίκων και του περιβάλλοντος, και η οποία με όχημα τους τραμπούκους οπαδούς έχει θέσει όλη την πόλη υπό καθεστώς τρομοκρατίας κατά όσων εναντιώνονται στο Ρυθμιστικό και το γήπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:43