search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:55
MENU CLOSE

«Ναι» από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ – Διευρυμένο πλαίσιο θέλει το ΚΚΕ

03.07.2014 12:44
«Ναι» από ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ – Διευρυμένο πλαίσιο θέλει το ΚΚΕ - Media

Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, μετά από επικοινωνία των προέδρων τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του το ΚΚΕ ζητά δημοψήφισμα με σκοπό την συνολική εναντίωση στην απελευθέρωση της ενέργειας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

 
Θετικά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ, μετά από επικοινωνία των προέδρων τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Από την πλευρά του το ΚΚΕ ζητά δημοψήφισμα με σκοπό την συνολική εναντίωση στην απελευθέρωση της ενέργειας, διαχωρίζοντας τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κουβέλης: Το δημοψήφισμα δίνει τη δυνατότητα έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φώτης Κουβέλης φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ να επεσήμανε ότι η πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνει τη δυνατότητα έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας, δηλαδή του ελληνικού λαού.
 
Ο Φ. Κουβέλης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα ότι η τελική απόφαση της ΔΗΜΑΡ θα ληφθεί στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την ΚΟ του κόμματος, την προσεχή Δευτέρα.
 
Οι δύο πρόεδροι, συμφώνησαν, να γίνει τις επόμενες μέρες συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των δύο κομμάτων για να συζητήσουν επί των απαραίτητων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
 
Συμφωνία με Καμμένο για την ανάγκη δημοψηφισματικής κάλπης
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα στην ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος, λέγοντας «συμφωνούμε με την απαίτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να συνυπογράψουμε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ξεπούλημα της ΔΕΗ».
 
Παράλληλα, ο Πάνος Καμμενος είπε στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Α.Τσίπρα ότι «η μικρή ΔΕΗ αποτελεί το πρώτο βήμα για την παραχώρηση των πηγών ενέργειας που πρέπει να σταματήσει τώρα».
 
Συνολικό δημοψήφισμα για την ενέργεια θέλει το ΚΚΕ – Διαφωνεί με ΣΥΡΙΖΑ

Την άποψη ότι επίδικο ενός δημοψηφίσματος για την πώληση της ΔΕΗ πρέπει να είναι συνολικά η εναντίωση στο κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας, εξέφρασε o Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο με τη διενέργεια δημοψηφίσματος αποκλειστικά με το περιεχόμενο που θέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Αντίθετα, το ΚΚΕ υποστηρίζει ως βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος την κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της Ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη «μικρή ΔΕΗ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01