01/10/2020 18:51:06

Το ελληνικό κόσμημα σε μία έκθεση με ιστορία και λάμψη (photos)

Το ελληνικό κόσμημα σε μία έκθεση με ιστορία και λάμψη (photos) - Media

Ήταν μια από τις εκθέσεις που συζητήθηκε πολύ και δέχθηκε πολλές επισκέψεις μέσα στην Τεχνόπολη. Ο λόγος για την έκθεση «A Jewel made in Greece» που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο και που από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου μεταφέρεται στο Grand Resort Lagonissi.
 
Στην Τεχνόπολη τον περασμένο Φεβρουάριο συγκεντρώθηκαν για μία περίπου εβδομάδα οι περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού εικαστικού κοσμήματος. Η πρώτη αυτή παρουσία έγινε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του  Νομισματικού Μουσείου Αθηνών και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί σε άλλες χώρες του κόσμου.  Η έκθεση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ενώ την επιμέλειά της έχει η διακεκριμένη Ιστορικός Τέχνης  Ίρις Κρητικού.


 
Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει  σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Εικαστικό Κόσμημα, αλλά και πολύ σημαντικούς δημιουργούς που υπήρξαν πρωτοπόροι στην ανάπτυξη και εξαγωγή του Ελληνικού Κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια της χώρας μας.
 
Στην παρουσίαση - αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος, κρίθηκε ότι είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία του. Αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή των Μουσείων μας με αντιπροσωπευτικά  κοσμήματα - αντίγραφα.


 
Στις 7 Ιουλίου η έκθεση μεταφέρεται στο Λαγονήσι. Στην αίθουσα ΔΕΛΦΟΙ  θα συνυπάρξουν  σε ένα δημιουργικό διάλογο τα Μουσεία:  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νομισματικό Μουσείο, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου.

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές εικαστικού κοσμήματος:  
Φανουράκη Λίνα, Αναστασοπούλου Μυρτώ,  Βουτσινάς Μάριος,  Δασκαλάκη Ελένη,  Ζαχαριάδης Μάξιμος,  Καζιάλε Σταυρούλα, Καραγεώργη Τίνα,  Κάτσαρη Ραλλού,  Κλειτσιώτης Απόστολος, Λορεντζάτου Πιερρέττα,  Μπουκογιάννη Ντόλυ, Michael Pelamidis,  Πετζετάκη Μαρία,  Πετρίδη Μαριάννα,  Πετσάλη Αμαλία,  Σαμόλη Μαίρη,  Σαπουνά - Έλλις Πoλίνα, Σούμπλη Χριστίνα…

και οι ζωγράφοι:
Άννα Αμπαριώτου, Κάτια Βαρβάκη, Εριέττα Βορδώνη , Παπαδάκη Γεύσω, Ανδρέας Γεωργιάδης , Μαρία Γιαννακάκη , Λεωνίδας Γιαννακόπουλος , Τάνια Δημητρακοπούλου , Καλημέρη Αννίτα, Μιχάλης Μαδένης , Αλίνα Μάτσα , Στέλλα Μελετοπούλου , Χαρίτων Μπεκιάρης , Γεωργία Μπλιάτσου , Γιώργος Σαλταφέρος , Ζέφη Συρίβλη , Βάσω Τρίγκα , Αθηνά Χατζή


 
* “A Jewel Made in Greece Trunk Show” Έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος, Grand Resort Lagonissi Grand Resort Lagonissi αίθουσα  «DELPHI», από 7 Ιουλίου έως 17 Αυγούστου. Είσοδος ελεύθερη

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.