18/10/2019 06:17:49

Από αύριο ο Κραουνάκης μεταμορφώνεται σε Σωκράτη!

Από αύριο ο Κραουνάκης μεταμορφώνεται σε Σωκράτη!	 - Media

«Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω» λέει κάποια στιγμή ο Σωκράτης κοιτώντας κατάματα τους καταπιεστές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ»  ήταν σε μια  από τις τελευταίες πρόβες της «Αληθινής απολογίας του Σωκράτη», του Κώστα Βάρναλη, που κάνει πρεμιέρα αύριο –για 10 παραστάσεις- στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένας συγκλονιστικός Σωκράτης, πότε τραγικός, πότε κωμικός, προσεγγίζει τον χαρακτήρα του μεγάλου φιλόσοφου με ευαισθησία, σ’ ένα μιούζικαλ που ντύνει μουσικά με τραγούδια ο σπουδαίος συνθέτης Άρης Βλάχος. «Ο καθένας από εμάς κρύβει ένα Σωκράτη που θα αποφασίσει να κάνει έναν πόλεμο και θα ριχτεί, ανεπιστρεπτί, στη μάχη», μας λέει ο συνθέτης όταν η πρόβα τελειώνει.
 
 «Μόνο ο Σταμάτης μπορεί να ανεβάσει μιούζικαλ στην Ελλάδα, έχει τη γνώση και την αισθητική», μας είπε ο σκηνοθέτης  Ένκε Φεζολάρι, που ανέλαβε αυτό τον δύσκολο ρόλο του καθοδηγητή του Κραουνάκη και των παιδιών της Σπείρας Σπείρας που υποδύονται άλλοτε  τους μαθητές κι άλλοτε τους κατηγόρους του Σωκράτη.
(Αύριο στο “ART’ της εφημερίδας εκτενές αφιέρωμα)  

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.