search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20
MENU CLOSE

Από αύριο ο Κραουνάκης μεταμορφώνεται σε Σωκράτη!

09.07.2014 13:36
Από αύριο ο Κραουνάκης μεταμορφώνεται σε Σωκράτη!	 - Media

«Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω» λέει κάποια στιγμή ο Σωκράτης κοιτώντας κατάματα τους καταπιεστές της ανθρώπινης ύπαρξης.

«Γλεντάω και ΄φραίνομαι να σας δαγκώνω» λέει κάποια στιγμή ο Σωκράτης κοιτώντας κατάματα τους καταπιεστές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το «ΠΟΝΤΙΚΙ»  ήταν σε μια  από τις τελευταίες πρόβες της «Αληθινής απολογίας του Σωκράτη», του Κώστα Βάρναλη, που κάνει πρεμιέρα αύριο –για 10 παραστάσεις- στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένας συγκλονιστικός Σωκράτης, πότε τραγικός, πότε κωμικός, προσεγγίζει τον χαρακτήρα του μεγάλου φιλόσοφου με ευαισθησία, σ’ ένα μιούζικαλ που ντύνει μουσικά με τραγούδια ο σπουδαίος συνθέτης Άρης Βλάχος. «Ο καθένας από εμάς κρύβει ένα Σωκράτη που θα αποφασίσει να κάνει έναν πόλεμο και θα ριχτεί, ανεπιστρεπτί, στη μάχη», μας λέει ο συνθέτης όταν η πρόβα τελειώνει.
 
 «Μόνο ο Σταμάτης μπορεί να ανεβάσει μιούζικαλ στην Ελλάδα, έχει τη γνώση και την αισθητική», μας είπε ο σκηνοθέτης  Ένκε Φεζολάρι, που ανέλαβε αυτό τον δύσκολο ρόλο του καθοδηγητή του Κραουνάκη και των παιδιών της Σπείρας Σπείρας που υποδύονται άλλοτε  τους μαθητές κι άλλοτε τους κατηγόρους του Σωκράτη.
(Αύριο στο “ART’ της εφημερίδας εκτενές αφιέρωμα)  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:20