search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:23
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη-τρόικας

14.07.2014 16:08
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χαρδούβελη-τρόικας - Media

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, η δεύτερη κατά σειρά, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Την Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση, η δεύτερη κατά σειρά, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Την Τρίτη το μεσημέρι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και της τρόικας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ των δυο πλευρών βρέθηκαν η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού στο εξάμηνο, οι ΔΕΚΟ, οι ρυθμίσεις οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, οι παρεμβάσεις για τον επαναπατρισμό καταθέσεων, οι αποκρατικοποιήσεις και ζητήματα σχετικά με τη φορολογία.
 
Την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας η τρόικα
 
Νέα συνάντηση θα έχει την Τρίτη στις 3 το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
 
Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη.
Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων
 
Συνάντηση ΥΠΕΚΑ-τρόικας
 
Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της τρόικας συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, για την απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων και για την πρόοδο του Κτηματολογίου και το δασικό νομοσχέδιο.
Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, «όλα τα θέματα βρίσκονται σε καλό δρόμο». Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα) καθώς και οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, ως μεταβατική διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και τη μείωση του κόστους.
Στο «πακέτο» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα περιλαμβάνεται επίσης η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο διαχωρισμός των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και η θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από το σύνολο των καταναλωτών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01