search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:12
MENU CLOSE

Στη συγκρότηση μετώπου για τις παραλίες στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ

15.07.2014 11:57
Στη συγκρότηση μετώπου για τις παραλίες στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ   - Media

Ανοιχτή πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστημονικές οργανώσεις και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, για τη συγκρότηση ενός μετώπου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτή πρόσκληση σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστημονικές οργανώσεις και εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, για τη συγκρότηση ενός μετώπου με στόχο «να αποκρούσουμε από κοινού τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται κατά της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης οικονομίας» απευθύνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αυριανής εκδήλωσης για τον αιγιαλό, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου». Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, «στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας».
 
«Οι σχεδιασμοί αυτοί», αναφέρει η αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ,  «αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση «ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.
 
Η εκδήλωση για τον αιγιαλό θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) και θα ανοίξει με ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01