10/12/2019 10:30:00

Η βασκική οργάνωση ETA ανακοίνωσε τη διάλυση των επιχειρησιακών δομών της

Η βασκική οργάνωση ETA ανακοίνωσε τη διάλυση των επιχειρησιακών δομών της - Media

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA ανακοίνωσε ότι έχει καταστρέψει τις «υλικοτεχνικές και λειτουργικές δομές» με τις οποίες έκανε τις ένοπλες ενέργειές της, σε μια κίνηση που θεωρείται ένα ακόμη βήμα προς τον πλήρη αφοπλισμό της, ανέφερε στην κυριακάτικη έκδοση της μια βασκική εφημερίδα προσκείμενη στο αυτονομιστικό κίνημα.
 
Η βασκική εφημερίδα Gara, γράφει ότι η ΕΤΑ έστειλε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι ολοκλήρωσε την «καταστροφή των υλικοτεχνικών και λειτουργικών δομών της οι οποίες σχετίζονται με τη διεξαγωγή του ένοπλου αγώνα». Η αλλαγή αυτή έχει ως στόχο να μετατρέψει «μια ένοπλη σύγκρουση σε μια δημοκρατική αντιπαράθεση» σύμφωνα με τη βασκική εφημερίδα.

Η ETA είναι υπεύθυνη για σειρά βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών που στοίχισαν τη ζωή σε 829 άτομα κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα ετών, όταν η οργάνωση μαχόταν για την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.