search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Η τραγική ιστορία του Μουσείου Ερμιτάζ σ’ ένα ντοκιμαντέρ

25.07.2014 11:48
Η τραγική ιστορία του Μουσείου Ερμιτάζ σ’ ένα ντοκιμαντέρ - Media

Η πολυτάραχη ιστορία του Μουσείου Ερμιτάζ αποτελεί το αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες, το φθινόπωρο.

Η πολυτάραχη ιστορία του Μουσείου Ερμιτάζ αποτελεί το αντικείμενο ενός ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις βρετανικές κινηματογραφικές αίθουσες, το φθινόπωρο.
 
«Hermitage Revealed» είναι ο τίτλος του ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Margy Kinmonth, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας, τον περασμένο μήνα. Η Kinmonth αναγνώρισε ότι τα πρόσφατα ειδεχθή γεγονότα στη Ουκρανία επισκίασαν το φιλμ, το οποίο χρειάστηκε δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, με σκοπό να προβληθεί στην επέτειο των 250 χρόνων λειτουργίας του μουσείου, που συμπληρώνονται φέτος.
 
Το κύριο θέμα του ντοκιμαντέρ περιστρέφεται γύρω από τον τεράστιο κίνδυνο που έθεσαν οι πόλεμοι αλλά και η επανάσταση στο μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου, στις όχθες του ποταμού Νέβα της Ρωσίας. Κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ περισσότεροι από 100 μέλη του προσωπικού του μουσείου έχασαν τη ζωή τους ενώ πολλοί από τους επιμελητές μεταλαμπάδευαν τις γνώσεις τους από στόμα σε στόμα στους επόμενους για να συνεχίσουν το έργο τους. Πολλοί ήταν και εκείνοι που ζούσαν με τις οικογένειές τους στο υπόγειο του μουσείου. Όλα αυτά και άλλα τραγικά γεγονότα ζωντανεύουν στην μεγάλη οθόνη μέσα από τις πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις του διευθυντή του Μουσείου Ερμιτάζ, Mikhail Piotrovsky, πρώην επιμελητών του μουσείου, αλλά και του βρετανού καλλιτέχνη, Antony Gormley.
 
Υπενθυμίζεται ότι το Μουσείο Ερμιτάζ βρέθηκε στο επίκεντρο της τέχνης μέσα από το ιστορικό δράμα «Ρώσικη Κιβωτός» του Αλεξάντερ Σοκούροφ, το 2002. Το «Hermitage Revealed» είναι σίγουρα μια πιο συμβατική ταινία, η οποία δίνει το λόγο στο προσωπικό να μιλήσει μπροστά στις κάμερες για την δραματική ιστορία του.
 
Την παραγωγή του ντοκιμαντέρ υπογράφει η Foxtrot Film, η οποία ιδρύθηκε από τον Ρώσο μεγιστάνα, Vladimir Potantin. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Χειμερινό Παλάτι, στο κτήριο του Γενικού Επιτελείου αλλά και στο κατάστημα του μουσείου. Γυρίσματα, επίσης, έγιναν και στην National Gallery of Art της Ουάσιγκτον. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01