search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Παρατείνει την εκεχειρία το Ισραήλ

26.07.2014 14:34
Παρατείνει την εκεχειρία το Ισραήλ - Media

Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δήλωσε ισραηλινή κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Το Ισραήλ συμφώνησε να παρατείνει κατά τέσσερις ώρες την ανθρωπιστική εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη Χαμάς και άλλες ένοπλες οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, δήλωσε ισραηλινή κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν η ηγεσία της Χαμάς, της ισλαμιστικής παλαιστινιακής παράταξης η οποία ελέγχει τον θύλακα της Γάζας, έχει επίσης συμφωνήσει να παραταθεί η αρχική 12ωρη εκεχειρία ως τις 24:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Η εκεχειρία τυπικά θα έληγε στις 20:00.

Ισραηλινός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης «συμφώνησε να παραταθεί για τέσσερις ώρες, έως τα μεσάνυκτα του Σαββάτου» η κατάπαυση του πυρός.

Νωρίτερα η διεθνής κοινότητα είχε απευθύνει έκκληση να παραταθεί η εκεχειρία

Tην παράταση της 12ωρης κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ζήτησαν οι υπουργοί εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων κρατών, μετά το πέρας της διεθνής συνόδου στο Παρίσι με θέμα τις συνεχιζόμενες σφαγές αμάχων.

 «Όλοι μας ζητούμε από τις εμπλεκόμενες πλευρές την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχύ», δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς στους δημοσιογράφους ύστερα από τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας οι υπουργοί Εξωτερικών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας και των ΗΠΑ παρόντος και αξιωματούχου της Ε.Ε.

«Το  πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αποτρέψουμε την περαιτέρω απώλεια ανθρώπινων ζωών» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ και τόνισε πως για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να παραταθεί η κατάπαυση πυρός από τις 12 ώρες σε 24  και στη συνέχεια σε 48 ώρες και παράλληλα να διεξάγονται οι  προσπάθειες εκείνες που θα εμφυσήσουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στα εμπλεκόμενα μέρη έτσι ώστε να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48