search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες – Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα

27.07.2014 05:57
Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες - Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι στη Γάζα  - Media

Πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 6.000 έχουν τραυματιστεί από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίζεται για 19η ημέρα.

Πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 6.000 έχουν τραυματιστεί από τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που συνεχίζεται για 19η ημέρα.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση επτά ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, περιλαμβανομένων δύο οι οποίες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Τελ Αβίβ, απορρίπτοντας de facto την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας που έληξε στις 20:00 χθες το βράδυ, ωστόσο το Ισραήλ ανακοίνωσε μονομερώς να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για ακόμη τέσσερις ώρες, δηλαδή έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
 
Ο υπουργός Υγείας της Λωρίδας της Γάζας δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, πως ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από τα πυρά ενός τανκ και αμέσως μετά τον τερματισμό της εκεχειρίας.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

«Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή, κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της πόλης.
 
Στο μεταξύ, περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Λονδίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και για να απαιτήσουν «να τερματιστεί η σφαγή στη Γάζα».  
Εξάλλου, εκατοντάδες διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων αψήφησαν την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στο κέντρο του Παρισιού και αρκετοί εξ αυτών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59