Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μια εντυπωσιακή σαλάτα που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας.
Μια εντυπωσιακή σαλάτα που θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σας.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-3
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10΄
ΥΛΙΚΑ
400γρ. πράσινα ανάμεικτα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα, σπανάκι)
2κ.σ. κουκουνάρι
Για το πέστο λιαστής ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγ. λιαστές ντομάτες
4κ.σ. καρύδια
1/4 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.Πλύνετε τα πράσινα λαχανικά σε άφθονο νερό και καθαρίστε τα κοτσάνια τους. Κόψτε τα με τα χέρια σας σε μεγάλα ακανόνιστα κομμάτια σε ένα βαθύ μπολ.
Φτιάξτε το πέστο. Σε ένα ξύλο κοπής κόψτε με ένα αιχμηρό μαχαίρι τις λιαστές ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τρίψτε την παρμεζάνα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη μέσα σε ένα πιάτο. Βάλτε στο μπλέντερ τις ντομάτες, το σκόρδο, τα καρύδια, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο και χτυπήστε για 2΄-3΄, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αραδιάστε το πέστο πάνω από τα λαχανικά, πασπαλίστε με σουσάμι μαύρο και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.