search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Περιμένοντας το φθινόπωρο

31.07.2014 21:00
oldphotospn3107kouvelis1406817137.jpg

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο, όπου το ενδεχόμενο εκλογών παραμένει ανοιχτό, όπως δείχνουν και οι κινήσεις της κυβέρνησης, ο Περισσός βρίσκεται σε επιφυλακή παρά το προχωρημένο θέρος, επιχειρώντας να κάνει αισθητή την παρουσία του για τα τρέχοντα φλέγοντα διεθνή ζητήματα αλλά και τα κρίσιμα εσωτερικά μέτωπα.

Με το βλέμμα στο φθινόπωρο, όπου το ενδεχόμενο εκλογών παραμένει ανοιχτό, όπως δείχνουν και οι κινήσεις της κυβέρνησης, ο Περισσός βρίσκεται σε επιφυλακή παρά το προχωρημένο θέρος, επιχειρώντας να κάνει αισθητή την παρουσία του για τα τρέχοντα φλέγοντα διεθνή ζητήματα αλλά και τα κρίσιμα εσωτερικά μέτωπα.

Οι ιθύνοντες του Περισσού, έχοντας κατά νου το κλίμα πόλωσης που αναμένεται να επιδιώξουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο και την επακόλουθη πίεση που θα ασκηθεί στα μικρότερα κόμματα, προσπαθούν να ενδυναμώσουν την αυτόνομη παρουσία και παρέμβαση του ΚΚΕ, μακριά από τα μέτωπα και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο Περισσός βλέπει τις «επιθέσεις φιλίας» του ΣΥΡΙΖΑ με τη δέουσα καχυποψία και αναγκαστικά ελίσσεται απέναντι στις πρωτοβουλίες της Κουμουνδούρου για πλατιά μέτωπα κ.λπ.

Έτσι, το κόμμα τις προηγούμενες μέρες ανέδειξε ζητήματα κρίσιμα για τα λαϊκά νοικοκυριά (βρεφονηπιακοί σταθμοί, μετεγγραφές φοιτητών, φάρμακα) με πρώτο και κύριο το Ασφαλιστικό, το οποίο συγκαταλέγεται στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να περάσει η κυβέρνηση από Σεπτέμβριο.

Αιτία πολέμου το Ασφαλιστικό

Μάλιστα, όσον αφορά το Ασφαλιστικό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας προανήγγειλε αγωνιστικό ξεσηκωμό, καθώς χαρακτήρισε τις επιχειρούμενες αλλαγές που οδηγούν στην κατεδάφισή του «αιτία πολέμου». Σε δήλωσή του κάλεσε το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα να προετοιμαστεί από τώρα «ώστε να αντιμετωπίσει και να εμποδίσει αυτές τις εξελίξεις από τον Σεπτέμβρη» και απηύθυνε προειδοποίηση προς τον κόσμο λέγοντας ότι οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό αφορούν το σύνολο του λαού, ανεξαρτήτως ηλικίας διότι «ετοιμάζονται να ρίξουν νέο τσεκούρι στις παροχές ασφάλισης, υγείας, σύνταξης» και «πάνε για πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών, πράγμα που σημαίνει αύξηση των ορίων ηλικίας».

Έντονη είναι η κινητοποίηση του ΚΚΕ για το Παλαιστινιακό, με αφορμή την εξελισσόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα. Υπενθυμίζεται για το θέμα ότι την προηγούμενη Τετάρτη ο γ.γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ, η Κομματική Οργάνωση Αττικής και η ΚΝΕ πραγματοποίησαν νέα διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την ισραηλινή πρεσβεία την περασμένη Πέμπτη.

Παράλληλα, αυξημένο βάρος δίνεται στην κατάσταση στην Ουκρανία, ειδικά μετά την απαγόρευση του κομμουνιστικού κόμματος από τη «ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου», εξέλιξη για την οποία το ΚΚΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ουκρανική πρεσβεία στην Αθήνα με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές».

Σε δηλώσεις του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε την υποστήριξη των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην αναρρίχηση με πραξικοπηματικό τρόπο της «αντιδραστικής», «ναζιστικής» κυβέρνησης της Ουκρανίας και ζήτησε την πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης του Κιέβου η οποία, όπως είπε, αιματοκύλησε τον ουκρανικό λαό, περιόρισε τα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα του λαού της Ουκρανίας και επέβαλε την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01