24/10/2019 03:54:16

Ισπανοί δημοσιογράφοι κατήγγειλαν τις πιέσεις που δέχονται από το Ισραήλ

Ισπανοί δημοσιογράφοι κατήγγειλαν τις πιέσεις που δέχονται από το Ισραήλ - Media

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) Ισπανίας καταδίκασε σήμερα «τις συνεχείς πιέσεις που ασκούν οι ισραηλινές διπλωματικές υπηρεσίες στην Ισπανία» στους ισπανούς δημοσιογράφους που καλύπτουν τη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. 

Η RSF Ισπανίας κατήγγειλε κυρίως την εκπρόσωπο της ισραηλινής πρεσβείας στην Ισπανία, τη Χαμούταλ Ρόγκελ Φουξ, η οποία χαρακτήρισε στη σελίδα της στο Facebook «ακτιβίστρια» στην υπηρεσία της Χαμάς την ανταποκρίτρια στην Ιερουσαλήμ και ειδική απεσταλμένη στη Γάζα του ισπανικού κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TVE. 

«Τα δραματικά χρονογραφήματα της Γιολάντα Άλβαρες, που ξεκινούν από την κατάχρηση επιθέτων και συνεχίζουν με μια σκηνοθεσία η οποία έχει ως αποτέλεσμα ένα κάστινγκ και μια επιλογή σκηνών που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Χαμάς, είναι ούτε λίγο ούτε πολύ το προϊόν μιας ακτιβίστριας», ανέφερε η Φουξ στη σελίδα της. 

Η RSF Ισπανίας καταγγέλλει τις «συνεχείς πιέσεις των ισραηλινών διπλωματικών υπηρεσιών στην Ισπανία στους δημοσιογράφους και τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης». 

«Εκτός του ότι είναι λανθασμένες οι κατηγορίες που εξαπολύει η πρεσβεία εναντίον της ανταποκρίτριας του TVE, είναι ιδιαίτερα σοβαρές διότι την θέτουν σε κίνδυνο», υπογραμμίζει η Μάκου ντε λα Κρους, αντιπρόεδρος της RSF Ισπανίας σε ανακοίνωσή της. 

Η μη κυβερνητική οργάνωση επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τη μαρτυρία άλλων δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ισπανία κρατά μια μόνιμη στάση εκφοβισμού των ισπανών δημοσιογράφων».

«Έχουν αρχίσει να δείχνουν με το δάχτυλο τους δημοσιογράφους (…) κατονομάζοντάς τους στους ανώτερούς τους. Άλλα μέσα ενημέρωσης έχουν επιβεβαιώσει τις πιέσεις αυτές υπό την μορφή καταγγελιών, τηλεφωνημάτων και επισκέψεων από ισραηλινούς διπλωμάτες», αναφέρει η RSF Ισπανίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.