13/12/2019 00:39:04
18.8.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Καθημερινή η ενημέρωση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

Αισιόδοξοι οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη - Media
Η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ,"σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία'', όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
 
Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου, ενώ εγκαταστάθηκε το μηχάνημα.
 
Σήμερα το πρωί  ειδικός γερανός έφτασε στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής προκειμένου να αποσπάσει, με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή, τις μαρμάρινες πλάκες, οι οποίες εκτιμάται ότι ζυγίζουν μισό τόνο έκαστη.
 
Οι αρχαιολόγοι προχωρούν εκατοστό - εκατοστό, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.Πίσω από τον τοίχο και μέχρι την είσοδο του τάφου υπάρχει ψηφιδωτό δάπεδο με ρόμβους, το οποίο φαίνεται να συνεχίζει και πίσω από τη θύρα και τις παραστάδες της, οι οποίες διατηρούν τα αρχαία χρώματα και επιχρίσματά τους.
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει επίσημα και καθημερινά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.