search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:32
MENU CLOSE

Καθημερινή η ενημέρωση για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

18.08.2014 18:53
Αισιόδοξοι οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη - Media

Η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ,"σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία'', όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ανασκαφή στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη εξελισσόταν μέχρι αργά το βράδυ,"σύμφωνα με την επιστημονική δεοντολογία'', όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.
 
Ήδη σήμερα ξεκίνησαν οι προεργασίες για την ασφαλή μετατόπιση των λίθων του προστατευτικού τοίχου, ενώ εγκαταστάθηκε το μηχάνημα.
 
Σήμερα το πρωί  ειδικός γερανός έφτασε στον χώρο της αρχαιολογικής ανασκαφής προκειμένου να αποσπάσει, με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή, τις μαρμάρινες πλάκες, οι οποίες εκτιμάται ότι ζυγίζουν μισό τόνο έκαστη.
 
Οι αρχαιολόγοι προχωρούν εκατοστό – εκατοστό, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα.Πίσω από τον τοίχο και μέχρι την είσοδο του τάφου υπάρχει ψηφιδωτό δάπεδο με ρόμβους, το οποίο φαίνεται να συνεχίζει και πίσω από τη θύρα και τις παραστάδες της, οι οποίες διατηρούν τα αρχαία χρώματα και επιχρίσματά τους.
 
Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα ενημερώνει επίσημα και καθημερινά την κοινή γνώμη για την πορεία της ανασκαφής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01