search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:46
MENU CLOSE

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις – Δείτε τα αποτελέσματα

28.08.2014 06:58
Ανακοινώθηκαν οι βάσεις - Δείτε τα αποτελέσματα - Media

Στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, σημειώνοντας πως υπήρξε μεγάλη άνοδος των βάσεων.

Στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιος Κυριαζής, σημειώνοντας πως υπήρξε μεγάλη άνοδος των βάσεων.

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Λιγότεροι ήταν οι μαθητές που υπέβαλαν μηχανογραφικό. Ο αριθμός τους ήταν 99.958, συγκριτικά με το 2013 που ήταν 104.998. Στα ανώτατα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα εισήχθησαν 72.763 συγκριτικά με το 2013 που ήταν 71761.

Παρατηρήθηκε αύξηση των βάσεων εισαγωγής κυρίως στην περιφέρεια συγκριτικά με τα ιδρύματα της Αθήνας, με τον Γενικό γραμματέα του υπουργείο να την αποδίδει στην απελευθέρωση των μετεγγραφών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η νομική σχολή Κομοτηνής, όπου σημειώθηκε αύξηση 389 μορίων, συγκριτικά με τη νομική σχολή Αθήνας και Θεσσαλονίκης που οι βάσεις αυξήθηκαν κατά 143 και 215 μόρια αντίστοιχα.

Ακόμη στις ιατρικές σχολές, παρατηρήθηκε αύξηση των βάσεων. Ειδικότερα, η ιατρική Αθηνών αυξήθηκε κατά 417 μόρια συγκριτικά με πέρσι, η ιατρική Θεσσαλονίκης κατά 442 μόρια, η ιατρική Πάτρας κατά 512 μόρια, η ιατρική Κρήτης κατά 589 μόρια, η ιατρική Ιωαννίνων κατά 605 μόρια και η ιατρική Αλεξανδρούπολης κατά 620 μόρια.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως οι μαθητές προτίμησαν σχολές της περιφέρειας,λόγω της απελευθέρωσης των μετεγγραφών, κάτι που οδήγησε σε τεράστια αύξηση των βάσεων στα περιφερειακά ιδρύματα.

Οι επιτυχόντες σε ΑΕΙ ανήλθαν στους 47.053 και στα ΤΕΙ σε 23.797.

Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στο τμήμα γαλλικής φιλολογίας Αθήνας, με ποσοστό 27,3% ενώ η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στο Τμήμα μουσικών σπουδών της Αθήνας, που άγγιξε το 60%. Να σημειωθεί πως οι εγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ξεκινούν στις 15 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 26 Σεπτεμβρίου.
Αναφορικά με τις στρατιωτικές, αστυνομικές, εμπορικές σχολές αλλά και τις σχολές τουρισμού η έναρξη των εγγραφών θα ξεκινήσει τις ημερομηνίες που θα κοινοποιήσουν τα εκάστοτε τμήματα.

"Κλείνει ο κύκλος των πανελλαδικών εξετάσεων. Θέλω να συγχαρώ όσους πέτυχαν. Να τους ευχηθώ καλή πρόοδο. Οι πανελλήνιες φέτος είχανε μεγάλη ιδιαιτερότητα. Κατορθώσαμε να έχουμε μία μέρα νωρίτερα τα αποτελέσματα. Ήταν μία από τις πιο πετυχημένες χρονιές", δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας, Αθανάσιος Κυριαζής.

Αναλυτικά οι βάσεις εισαγωγής όπως ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας:
 
* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%
* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 10%
* ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

* ΒΑΣΕΙΣ –  ΕΠΑΛ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
* ΒΑΣΕΙΣ – ΕΠΑΛ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΛ 2013 ΜΕ 2014
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΠΑΛ 2013 ΜΕ 2014

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:45