search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:24
MENU CLOSE

Αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά

18.07.2010 09:48
Αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά - Media

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, του Σαββάτου, πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και έφθασε έως και τον Βαρνάβα.  Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βορειανατολική Αττική δηλώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, του Σαββάτου, πάνω από τον Κάλαμο. Η φωτιά ξεκίνησε από το Μικροχώρι Καπανδριτίου και έφθασε έως και τον Βαρνάβα.

Άμεσα αναδασωτέες ανακηρύσσονται οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βορειανατολική Αττική δηλώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Στο πλαίσιο της σύνταξης και κύρωσης δασικών χαρτών, έχει ήδη αποτυπωθεί το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής -περίπου το 80%-, ενώ το υπόλοιπο 20% βρίσκεται σε στάδιο ανάθεσης. Σύντομα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, παραδίδοντας κυρωμένους δασικούς χάρτες που θα … διασφαλίζουν την προστασία των καμένων εκτάσεων από κάθε αλλαγή χρήσης, όπως παράνομες καταπατήσεις και αυθαίρετες οικοδομές.

Στην επίσπευση της διαδικασίας κύρωσης των δασικών χαρτών όλης της χώρας, καταλυτικό ρόλο θα παίξει το σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις», το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Για εμπρησμό πάντως κάνουν λόγο κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, συνολικά το Σάββατο εκδηλώθηκαν 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, επτά από τις οποίες στην Αττική, με σοβαρότερη τη φωτιά στο Βαρνάβα.

Εντωμεταξύ την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Ελένης Ράικου προκάλεσαν τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν στη Βορειοανατολική Αττική το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κ. Ράικου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με σκοπό να εντοπισθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Δημήτρης Γκύζης, ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει εάν οι φωτιές οφείλονται σε αμέλεια ή σε πρόθεση και σε κάθε περίπτωση να εντοπίσει τους υπαίτιους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:24