search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Μανωλάδα: Εργοδοτικά επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» εν όψει της απόφασης του Αρείου Πάγου

08.09.2014 16:10
Μανωλάδα: Εργοδοτικά επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» εν όψει της απόφασης του Αρείου Πάγου - Media

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο της εργοδοσίας στη δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας, τον Απρίλη του 2013, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

 
Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κατηγορεί τον Αλέξη Κούγια, δικηγόρο της εργοδοσίας στη δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας, τον Απρίλη του 2013, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
 
Αφορμή, η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια στην οποία υποστηρίζεται ότι η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας έθεσε την μήνυση 120 υπηκόων του Μπαγκλαντές εναντίον της εργοδοσίας στο αρχείο.
 
«Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας, κα Τζίβα, η οποία σημειωτέον ήταν η Εισαγγελέας, η οποία είχε ασκήσει την ποινική δίωξη σε βάρος του στην υπόθεση, στην οποία αθωώθηκε και είχε διατάξει την προσωρινή του κράτηση σε εκείνη την υπόθεση, έθεσε την μήνυση των 120 υπηκόων του Μπαγκλαντές στο αρχείο με το σκεπτικό ότι δεν απεδείχθη κατά την προανακριτική έρευνα εμπλοκή του Νικολάου Βαγγελάτου στην διάπραξη του οιουδήποτε αδικήματος εις βάρος των 120 Μπαγκλαντέζων, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την πρώτη ποινική δίωξη, η οποία εκκρεμούσε τότε, και την προσωρινή του κράτηση για αυτήν και να τον φέρουν σε δυσκολότερη θέση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση, ενώ επιδιώκεται να καταδειχτεί ότι η κίνηση αυτή της εισαγγελέως αποτελεί «άλλη μία επιβεβαίωση της αθωότητας του εντολέως μας».
 
«Φαίνεται, ότι κάποιοι επιχειρούν την νομιμοποίηση της εργοδοτικής τρομοκρατίας με αποφάσεις σαν κι αυτές του Μικτού Ορκωτού Πάτρας που προκάλεσαν την οργή και την κατακραυγή διεθνώς για την φανερά άδικη και φιλοεργοδοτική απόφαση», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ, και συνεχίζει:
 
«Σε αναμονή της απόφασης της  εισαγγελέως  του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ο Αλέξης Κούγιας πανηγυρίζει δωρεάν. Ως γνωστό, η ίδια εισαγγελέας είχε αρνηθεί να παραπέμψει την πρώτη υπόθεση και μόνο με την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε προχώρησε η υπόθεση.»
 
«Επιχειρούν να συγκαλύψουν το εργοδοτικό έγκλημα»
 
«Να επιχειρούν ακόμα και σήμερα, μετά από όλη αυτή τη διεθνή κατακραυγή, να συγκαλύψουν ένα τέτοιο εργοδοτικό έγκλημα, ξεπερνά κάθε όριο», ανέφερε στο www.topontiki.gr ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.
 
«Είναι δε μια προειδοποίηση στα ίδια τα συνδικάτα εργαζομένων, ότι πρέπει να σταθούν με αποφασιστικότητα στο πλευρό των μεταναστών, γιατί μετά τους μετανάστες θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι», πρόσθεσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας έκρινε αθώο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση εναντίον των μεταναστών εργατών που ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών, τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα.
 
Η απόφαση είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων από κόμματα, συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς αλλά και αρνητικά σχόλια από τον διεθνή τύπο.
 
Μετά τη διεθνή κατακραυγή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας μόλις καθαρογράφει η απόφαση για την ομόφωνη αθώωση των κατηγορούμενων στην υπόθεση της Μανωλάδας που αφορά την εμπορία ανθρώπων να διαβιβαστεί αμέσως αντίγραφό της, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό σκέλος της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01