search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:53
MENU CLOSE

Με κοστολογημένο πρόγραμμα και αίτημα για εκλογές ο Τσίπρας στη ΔΕΘ (Video)

13.09.2014 19:12

Τις απαντήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «μονότονο» ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά» το οποίο απευθύνει η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

 
Τις απαντήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «μονότονο» ερώτημα «πού θα βρείτε τα λεφτά» το οποίο απευθύνει η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη καθώς η ομιλία ήταν ανοιχτή και στο κοινό, ενώ την παρακολούθησαν δεκάδες μέλη του κόμματος, οι περισσότεροι εκ των κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του κόμματος. Πέρα από τους εκπροσώπους των φορέων και των σωματείων υπήρξαν και πολιτικές παρουσίες όπως αυτές της ανεξάρτητης βουλευτή Θεοδώρας Τζάκρη και της επίσης ανεξάρτητης Χρυσούλας Γιαταγάνα.
Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε μια εκτενή εκδοχή του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης το οποίο διαρθρώνεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:  α) την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, β) τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, γ)το εθνικό σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας, και δ) ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμός του πολιτικού συστήματος.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε, στο ξεκίνημα της ομιλίας του σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση και τους Σαμαρά και Βενιζέλου, λέγοντας πως ταυτίζονται με τις δυνάμεις του παρελθόντος και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και την αλλαγή κλίματος που κάνει το κατεστημένο στην Ευρώπη για λόγους επιβίωσης, παρά συνυπογράφουν τις αποφάσεις των δανειστών για την Ελλάδα και υπηρετούν συμφέροντα εχθρικά προς τα συμφέροντα της χώρας. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι κοροϊδεύει τον κόσμο με τα περί διαπραγμάτευσης, όταν ο ίδιος διακηρύσσει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, άρα, όπως σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν υπάρχει κατά τον  πρωθυπουργό αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές, και συγκεκριμένα ζήτησε ισχυρή εντολή «διαπραγμάτευσης» και «αυτοδυναμίας» προκειμένου να βγει η χώρα απ’ την κρίση και να σταματήσει η καταστροφή με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Είναι η τρίτη συνεχόμενη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ωστόσο είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ένα όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένο και κοστολογημένο πλαίσιο το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τη συμπύκνωση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ρεαλιστική πρόταση για βιώσιμη έξοδο από την κρίση και δημοκρατική ανασύνταξη της Ευρώπης.

Από τις πλέον σημαντικές κοινωνικά αλλά και επικοινωνιακά εξαγγελίες είναι αυτή που αφορά στην άμεση (εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση) αποκατάσταση της 13ης σύνταξης  (δώρο Χριστουγέννων) για 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ. Το μέτρο της στήριξης των συνταξιούχων περιλαμβάνεται στη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όπως και εκείνα περί δωρεάν παροχής ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας (3600kwh), εξασφάλιση στέγης μέσω της επανίδρυσης του οργανισμού Εργατικής Εστίας, την επιδότηση διατρφής με κουπόνια σίτισης για 300.000 άπορες οικογένειες, την κατάργηση της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης κ.λπ.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία Τσίπρα

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εδώ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26