23/01/2019 02:34:48
21.9.2014 / ΠΟΝΤΙΚΙ ART

Ταινία για την ενδοσχολική βία βραβεύτηκε στη Δράμα

Ταινία για την ενδοσχολική βία βραβεύτηκε στη Δράμα
 - Media
Τίτλοι τέλους στο Φεστιβάλ ταινιών μηκρού μήκους της Δράμας, και το πρώτο βραβείο απέσπασε μια ταινάι με θέμα το bullying. Στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα η Επιτροπή (αποτελούμενη από τους Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Δημήτρη Αθανίτη, Κατερίνα Μαραγκουδάκη και Γιάννη Σακαρίδη) αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει με τον «Χρυσό Διόνυσο», τον Θανάση Νεοφώτιστο (στη φωτογραφία δεξιά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας του) για την ταινία του «Προσευχή», που αναφέρεται στο σχολικό εκφοβισμό.

 Ένας νέος σκηνοθέτης σπουδαστικής ταινίας, ο οποίος αξιοποίησε «αποτελεσματικά την φωτογραφία, τον ήχο και το μοντάζ, σε ένα σφιχτό σύνολο, με ένα θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας καθημερινά». «Η διάκριση αυτή είναι μία επιβεβαίωση που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ», ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Θανάσης Νεοφώτιστος, το οποίο αφιέρωσε στους συνεργάτες του που τον βοήθησαν και τον στήριξαν στην υλοποίηση της ταινίας.

Ο «Αργυρός Διόνυσος» απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Σαμαρά για το φιλμ «Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις» , μια «γοητευτική ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες και αισθητική, η οποία με χιούμορ και παράλογες ανατροπές, μας ταξιδεύει από την απώλεια στην εύρεση και πάλι πίσω», όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της επιτροπής.

Ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ανεβαίνοντας στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο δήλωσε πως «το κράτος είναι εχθρικό απέναντι στο ελληνικό σινεμά» και πρόσθεσε πως αν και πιστεύει πως δεν θα αλλάξει τίποτα, καλό είναι να γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου.

Ακόμη, τιμητικές Διακρίσεις Καλύτερης Γυναικείας και Ανδρικής Ερμηνείας απονεμήθηκαν ομόφωνα στην Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, για την ερμηνεία της στην ταινία «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου και στον 'Αλκη Παναγιωτίδη για την ερμηνεία του στην ταινία «Εβίβα» των Δημήτρη Νάκου και Αμέρισσας Μπάστα.

Το μεγάλο βραβείο του Διεθνούς Προγράμματος του Φεστιβάλ απέσπασε η ταινία «Λίγο Φως» του Αντρέ Μάρκες (Πορτογαλία/ Ρουμανία). Ενα εξαιρετικό φιλμ για μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Μία ταινία- που σύμφωνα με την κριτική επιτροπή (που αποτελείται από τους Thomas Stenderup, Gerald Weber, Ιωακείμ Μυλωνάς, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Miroslav Momcilovic και Manuela Cernat ) -αντιπροσωπεύει τέλεια την κινηματογραφική τέχνη σε όλα τα στάδια : σκηνοθεσία, υποκριτική, φωτογραφία, μουσική και του δυναμικού συμβολισμού στην αφήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.