search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:29
MENU CLOSE

«Κόβεται» η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη Βιολογία της Α’ Γυμνασίου!

24.09.2014 07:44
«Κόβεται» η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη Βιολογία της Α’ Γυμνασίου! - Media

Ποιος χρειάζεται τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Το Ίντερνετ να’ ναι καλά… Αυτό τουλάχιστον πρέπει να πιστεύουν οι ιθύνοντες της ελληνικής παιδείας…

Ποιος χρειάζεται τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Το Ίντερνετ να’ ναι καλά… Αυτό τουλάχιστον πρέπει να πιστεύουν οι ιθύνοντες της ελληνικής παιδείας, καθώς, ελαφρά τη καρδία, αφαίρεσαν από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου το κεφάλαιο σχετικά με την αναπαραγωγή του ανθρώπου!
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα», το κεφάλαιο για την αναπαραγωγή του ανθρώπου αφαιρείται από τη διδακτέα ύλη της Βιολογίας Α’ Γυμνασίου, σύμφωνα με πρόσφατες οδηγίες για τη διδασκαλία των μαθημάτων γυμνασίου.
 
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας οι βιοεπιστήμονες, «προφανώς με την απόφαση αυτή αφαιρείται και η μοναδική ευκαιρία που έχουν οι μαθητές του Γυμνασίου να γνωρίσουν το αναπαραγωγικό σύστημα…».
 
Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) σημειώνει ότι η οδηγία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από την πρόσφατη απόφαση του υπουργού παιδείας Α. Λοβέρδου να τεθεί σε εφαρμογή το Κοινωνικό Σχολείο, που στόχο του έχει, μεταξύ άλλων, και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
 
Η ΠΕΒ προσθέτει ότι η οδηγία εκδόθηκε έπειτα από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου εκπαιδευτικής Πολιτικής και ευελπιστεί να οφείλεται σε «παράβλεψη», η οποία πρέπει να διορθωθεί άμεσα και το εν λόγω κεφάλαιο να συμπεριληφθεί ξανά στη διδακτέα ύλη της Α’ Γυμνασίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01