search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:27
MENU CLOSE

Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδους και εξέθεσαν τα κεφάλια τους σε δημόσια θέα (Πολύ σκληρές εικόνες)

02.10.2014 09:24
Τζιχαντιστές αποκεφάλισαν Κούρδους και εξέθεσαν τα κεφάλια τους σε δημόσια θέα (Πολύ σκληρές εικόνες) - Media

Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν επτά άνδρες και τρεις γυναίκες σε κουρδική επαρχία της βόρειας Συρίας. Οι τζιχαντιστές πλησιάζουν στο Κομπανί, υποστήριξη από την Τουρκία ζητά ο Οτζαλάν. 

 
Ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους αποκεφάλισαν επτά άνδρες και τρεις γυναίκες σε κουρδική επαρχία της βόρειας Συρίας.
 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι πέντε Κούρδοι Πεσμεργκά μαχητές, ανάμεσά τους και τρις γυναίκες, καθώς και τέσσερεις Σύριοι Άραβες αποκεφαλίστηκαν κοντά στην πόλη Κομπανί.


 
Οι Κούρδοι μαχητές αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της μάχης για την κουρδική πόλη Άιν Αράμπ, που βρίσκεται κοντά στα τουρκικά σύνορα και πολιορκούταν από τους τζιχαντιστές.
 
Ιδιαίτερα σκληρές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν γυναικεία κεφάλια τοποθετημένα σε ένα στύλο τσιμέντου.
 
Στην περιοχή του συριακού Κουρδιστάν, που αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών του ISIS, άνδρες και γυναίκες πολεμούν από κοινού, ενταγμένοι στις μονάδες της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Οι κουρδικές δυνάμεις δίνουν σφοδρές μάχες με τους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους, μέσα και γύρω από την πόλη Κομπανί.
 
Οτζαλάν προς Τουρκία: Στηρίξτε μας ή τέρμα οι ειρηνευτικές συνομιλίες
 
Στο μεταξύ, ο Αμπτουλάχ Οτζαλάν, ο φυλακισμένος ηγέτης του παράνομου, στην Τουρκία, Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), προειδοποίησε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην κουρδική οργάνωση και την τουρκική κυβέρνηση θα διακοπούν, αν επιτραπεί στους ενόπλους του ISIS να προχωρήσουν σε νέα σφαγή Κούρδων στην κατά βάση κουρδική πόλη Κομπανί στα τουρκοσυριακά σύνορα.
 
«Ζητώ από καθέναν στην Τουρκία που δεν επιθυμεί οι ειρηνευτικές διαδικασίες και η δημοκρατική διαδικασία να καταρρεύσουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην Κομπανί.
 
Εξάλλου, αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα EVRENSEL, στην οποία φέρονται να εικονίζονται ένοπλοι του ISIS να διασχίζουν ανενόχλητοι από τις τουρκικές δυνάμεις τα τουρκοσυριακά σύνορα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:26