search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:32
MENU CLOSE

Ομολογία –σοκ του αρχηγού της Ατλέτικο Μαδρίτης για «στημένο» αγώνα στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν»

02.10.2014 12:55
Ομολογία –σοκ του αρχηγού της Ατλέτικο Μαδρίτης για «στημένο» αγώνα στην «Πριμέρα Ντιβιζιόν» - Media

Είδηση – σοκ για το ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά και για ο ευρωπαϊκό, από το γραφείο του εισαγγελέα για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, στη Μαδρίτη. Εκεί πήγε το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι Φερνάντεζ και ομολόγησε πως είχε εμπλοκή σε «στημένο» αγώνα πριν τρία χρόνια.

Είδηση – σοκ για το ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά και για ο ευρωπαϊκό, από το γραφείο του εισαγγελέα για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος, στη Μαδρίτη. Εκεί πήγε το πρωί της Πέμπτης ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι Φερνάντεζ και ομολόγησε πως είχε εμπλοκή σε «στημένο» αγώνα πριν τρία χρόνια.
 
Σύμφωνα με την ισπανική "Εl Mundo Deportivo", ο Γκάμπι παραδέχτηκε ενώπιον του εισαγγελέα ότι ο αγώνας Λεβάντε – Σαραγόσα 1-2, που έγινε το 2011 και κρίθηκε με δύο δικά του γκολ, ήταν χειραγωγημένος.
 
Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και η Σαραγόσα ήθελε μόνο νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία. Ο Γκάμπι σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή και με απευθείας εκτέλεση φάουλ. «Και στα δύο γκολ ο τερματοφύλακας έμεινε άγαλμα», είπε ο Γκάμπι, μπου συμπλήρωσε ότι ο ίδιος έκανε ό,τι ακριβώς του ζήτησε ο Σύλλογος, παραπέμποντας ευθέως στην τότε διοίκηση της Σαραγόσα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν έγινε το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Γκάμπι είχε ήδη συμφωνήσει για τη μετακίνησή του στην Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας είναι αρχηγός.
 
Το παιχνίδι της Λεβάντε με την Σαραγόσα, είναι ένα από τα εννέα που ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέ Τέμπας, συμπεριέλαβε μεταξύ των υπόπτων για χειραγώγηση.
 
Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης υποπτεύονται παράνομο στοιχηματισμό, άρα και «στήσιμο» του αγώνα αυτού, κάτι που θα αποδειχθεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.
 
Με την έναρξη της έρευνας η Λίγκα ειδοποίησε τις ομάδες, για το ζήτημα με το οποίο ασχολείται η δικαιοσύνη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε να βοηθήσει τις διαδικασίες, εξ ου και παρότρυνε τον Γκάμπι να παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα και να καταθέσει, λίγες ώρες μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του επί της Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο όμως δεν έπαιξε ο Γκάμπι.
 
Μαζί με τον Γκάμπι από το γραφείο του Εισαγγελέα πέρασαν και οι Μπραούλιο Λόπες, Χόχε Ντιέγκο, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Ρεάλ Σαραγόσα, Αγαπίτο Ιγκλέσιας, ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει το οτιδήποτε στα ΜΜΕ.
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01