search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη θα βρουν… ψαροκόκαλα!

03.10.2014 13:11
Αρβελέρ: Στην Αμφίπολη θα βρουν... ψαροκόκαλα! - Media

Στις ανασκαφές της Αμφίπολης και τις εικασίες που θέλουν τον τάφο να σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο αναφέρθηκε η διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.

 
Στις ανασκαφές της Αμφίπολης και τις εικασίες που θέλουν τον τάφο να σχετίζεται με τον Μέγα Αλέξανδρο αναφέρθηκε η διεθνούς φήμης Ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ.
 
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Εικασίες Βεργίνα – Αμφίπολη», η γνωστή ιστορικός σχολίασε χαριτολογώντας ότι στο τάφο οι αρχαιολόγοι θα βρουν… ψαροκόκαλα, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα ευρήματα είναι απίθανο να έχουν σχέση με τον Μακεδόνα βασιλιά.
 
«Με τη γοργόνα του, ναι», πρόσθεσε δηκτικά.
 
«Είναι μνημείο μεγαλειώδες, και γι’ αυτό πρέπει να είναι καμωμένο από άνθρωπο με μεγάλη ισχύ», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι ακριβώς το γεγονός ότι πρόκειται για ένα λαμπρό μνημείο «μας αρκεί».
 
«Όταν ένα εθνικό θέμα γίνεται πολιτικό, όταν ένα πολιτικό θέμα γίνεται κομματικό, όταν ένα κομματικό θέμα γίνεται προσωπικό, αυτό λέγεται παρακμή», είχε σχολιάσει νωρίτερα.
 
Πάντως, η κα Αρβελέρ ξεκαθάρισε ότι ο τάφος είναι χωρίς αμφιβολία Μακεδονικός. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30