search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μέρος της κουρδικής πόλης Κομπάνι

06.10.2014 13:09
Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν μέρος της κουρδικής πόλης Κομπάνι - Media

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με τις πολιορκημένες και φτωχά εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη.

 
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ύψωσαν τη σημαία τους στην κουρδική πόλη Κομπάνι της Συρίας, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με τις πολιορκημένες και φτωχά εξοπλισμένες κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονταν την πόλη, σύμφωνα με την τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters και πληροφορίες Τούρκου στρατιωτικού.
 
Μία μαύρη σημαία στη στέγη τετραώροφου κτιρίου της ανατολικής πλευράς του Κομπάνι καταγράφηκε από τηλεοπτικό συνεργείο του Reuters.
 
Τούρκος στρατιωτικός που δεν κατονομάσθηκε δήλωσε ότι πρόκειται όντως για τη σημαία της οργάνωσης των τζιχαντιστών.


 
Η επίθεση των τζιχαντιστών κατά της πόλης ξεκίνησε στις 16 Σεπτεμβρίου. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν από τις δύο πλευρές και 300.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή, 180.000 εκ των οποίων έχουν βρει καταφύγιο στο τουρκικό έδαφος.
 
Η Τουρκία έχει ενισχύσει σημαντικά την στρατιωτική της παρουσία στην τουρκοσυριακή μεθόριο, χωρίς όμως να προσφέρει κάποια βοήθεια στους πολιορκημένους που απείχαν μόλις 5 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη, στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι κατέστησαν σαφή τα όρια της αποτελεσματικότητας της αεροπορικής εκστρατείας που έχουν εξαπολύσει οι δυτικοί κατά του Ισλαμικού Κράτους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:30