search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Το εκλογικό «ξυπνητήρι» του Βενιζέλου

07.10.2014 14:56
Το εκλογικό «ξυπνητήρι» του Βενιζέλου  - Media

Η φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για «ετοιμότητα εντός του 2015»,  σε συζήτηση με στελέχη που ενδιαφέρονται για τη «Δημοκρατική Παράταξη» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σχόλια, αφού επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές την Άνοιξη.  

Η φράση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για «ετοιμότητα εντός του 2015»,  σε συζήτηση με στελέχη που ενδιαφέρονται για τη «Δημοκρατική Παράταξη» σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και σχόλια, αφού επιβεβαιώνει με πανηγυρικό τρόπο, ότι η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές την Άνοιξη.  
 
Σε μια αποστροφή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά: ''Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να οργανώσουμε τα ψηφοδέλτιά μας κατά τρόπο εφάμιλλο με το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών και αυτό πρέπει να γίνει ήδη από τώρα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι και για το 2015»
  
Μπροστά στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο τρίμηνο ο  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προκαλέσει τα εκλογικά αντανακλαστικά, όσων ενδιαφέρονται και παρακολουθούν το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και να περιορίσει "κατά το δυνατόν" τις ατέρμονες συζητήσεις και διαδικασίες.
 
 Κάλεσε λοιπόν όσους ενδιαφέρονται   να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων ώστε να δοθεί τελική ώθηση "στη μεγάλη οργανωτική προσπάθεια της αυτοοργάνωσης, καθ' οδόν προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης». 

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, είπε το λογικό, ότι όλα   τα στελέχη πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να προετοιμάζονται για εκλογές τον Μάρτιο με προτεραιότητα τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Προφανώς στην προσπάθεια του να "μαζευτεί" το μαγαζί και κυρίως οι βουλευτές της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, αν θέλουν να επανεκλεγούν,  ο αντιπρόεδρος επισείει το ορατό ενδεχόμενο των εκλογών. Η αναφορά οφείλεται σε διαρροή και όχι σε επίσημη δήλωση του Βενιζέλου, ώστε να "τρέχει" χωρίς να τον δεσμεύει και τυπικά. 

 Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την αισιοδοξία ή αφέλεια που επιδεικνύουν πολλά στελέχη της συγκυβέρνησης – κυρίως της ΝΔ – και αναφέρονται σε σίγουρη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, πολλοί στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι τα "κουκιά δεν βγαίνουν" και η χώρα οδηγείται σε εκλογές.
 
Γι αυτό και ο Βενιζέλος χτύπησε εγκαίρως την "καμπάνα" με στόχο να σταματήσει και τις φωνές αμφισβήτησής του, αφού έτσι κι αλλιώς μετά τις εκλογές θα κάνουν ''ταμείο''.   
 
 Πάντως  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να "τονώσει" το ήθικό των στελεχών του, τονίζοντας  ότι «κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι αν προκληθούν εκλογές από τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι χαμένες για την κυβερνητική πλειοψηφία.»

Το απόγευμα της Τρίτης ο Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να εξετάσουν τα αποτελέσματα (πικρά) .του πρώτου γύρου διαπραγμάτευσης με την Τρόικα  και τον τρόπο εξέλιξης της τριήμερης  συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01