search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:52
MENU CLOSE

Παγκόσμια ανησυχία για τον Έμπολα – Φόβοι για κρούσμα στα Σκόπια

10.10.2014 06:17
Έμπολα: Πόσο κινδυνεύει η Ελλάδα - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο που είχε καταρτίσει ο Σωτήρης Τσιόδρας - Media

Από τη Γαλλία έως την Αυστραλία, και από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια, ολόκληρη η υφήλιος πλέον ζει… στον «πυρετό» του θανατηφόρου ιού Εμπολα, ο οποίος δείχνει σταδιακά να εξαπλώνεται σε διάφορες γωνιές του κόσμου, πέρα από τα στενά σύνορα της δυτικής Αφρικής όπου «γεννήθηκε».

(Αναδημοσίευση από ethnos.gr)
 
Από τη Γαλλία έως την Αυστραλία, και από την Ισπανία έως τα Βαλκάνια, ολόκληρη η υφήλιος πλέον ζει… στον «πυρετό» του θανατηφόρου ιού Εμπολα, ο οποίος δείχνει σταδιακά να εξαπλώνεται σε διάφορες γωνιές του κόσμου, πέρα από τα στενά σύνορα της δυτικής Αφρικής όπου «γεννήθηκε».
 
Η απειλή παρουσιάστηκε μάλιστα χθες να προσεγγίζει επικίνδυνα και την Ελλάδα, καθώς είχαμε το πρώτο πιθανό κρούσμα στα γειτονικά μας Σκόπια. Ένας 58χρονος Βρετανός τουρίστας απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της πόλης των Σκοπίων, παρουσιάζοντας συμπτώματα (πυρετό, εσωτερική αιμορραγία κ.ά.) που ταιριάζουν σε αυτά του Εμπολα.
 
Το θύμα βρισκόταν στα Σκόπια από τις 2 Οκτωβρίου και διέμενε σε ξενοδοχείο μαζί με άλλον ένα άνδρα από τη Βρετανία, ο οποίος έχει τεθεί υπό παρακολούθηση, ενώ σε καραντίνα είναι πλέον και το προσωπικό του ξενοδοχείου.
 
Δείγμα από το αίμα του θύματος εστάλη σε νοσοκομείο στη Γερμανία για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν ήταν ξεκάθαρο εάν κάποιος από τους δύο Βρετανούς είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη δυτική Αφρική. Κάποιες πρώτες πληροφορίες πως ο ένας εκ των δύο είχε βρεθεί στη Νιγηρία τελικώς δεν επιβεβαιώθηκαν.
 
Παράλληλα, ωστόσο, και η υπόλοιπη Ευρώπη βρισκόταν χθες σε κατάσταση διευρυνόμενου συναγερμού. Ένας 56χρονος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Πράγας με συμπτώματα που θύμιζαν Εμπολα, ενώ περίπου την ίδια ώρα, οι Αρχές της Γαλλίας απέκλεισαν κτίριο κοντά στο Παρίσι, αφότου τέσσερις ένοικοι, οι οποίοι είχαν έρθει πρόσφατα στη χώρα από τη Γουινέα έπεσαν στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό. Εν συνεχεία ωστόσο, Γάλλος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο «βγήκε καθαρό». Η υποψία για κρούσμα Έμπολα στα Κατεχόμενα της Κύπρου έμελλε κι αυτή να διαψευστεί.
 
Αντιθέτως ωστόσο, στη Μαδρίτη η υγεία της Ισπανίδας νοσοκόμας που προσβλήθηκε από τον ιό επιδεινώθηκε χθες, ενώ συνολικά είναι πλέον επτά τα άτομα που έχουν τεθεί σε καραντίνα στην ισπανική πρωτεύουσα. Υποψία για κρούσμα Εμπολα είχαμε χθες και στη βορειοανατολική Αυστραλία, καθώς μια νοσοκόμα που είχε προσφάτως εργαστεί στη Σιέρα Λεόνε ανέβασε υψηλό πυρετό και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
 
Συνολικά, μέχρι στιγμής, τα κρούσματα Εμπολα που έχουν παρουσιαστεί εκτός δυτικής Αφρικής ανέρχονται σε τουλάχιστον δεκατέσσερις (σε Νορβηγία, Γαλλία, Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ), με κάποιες από τις περιπτώσεις ωστόσο να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01