search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:45
MENU CLOSE

70 χρόνια από το Άουσβιτς

11.10.2014 21:00
70 χρόνια από το Άουσβιτς - Media

Ντοκιμαντέρ, ταινίες και κύκλοι συζητήσεων ετοιμάζονται πυρετωδώς σε όλο τον κόσμο για την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση των κρατουμένων του Άουσβιτς, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί, στις 27 Ιανουαρίου. 

Ντοκιμαντέρ, ταινίες και κύκλοι συζητήσεων ετοιμάζονται πυρετωδώς σε όλο τον κόσμο για την 70ή επέτειο από την απελευθέρωση των κρατουμένων του Άουσβιτς, του μεγαλύτερου στρατοπέδου συγκέντρωσης των ναζί, στις 27 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο Danny Koen, επικεφαλής του ΒΒC, ανακοίνωσε μια σειρά από τηλεοπτικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων ένα μεγάλου μήκους δράμα, με πρωταγωνιστή τον Martin Freeman. Στο «The Eichmann Show» ο γνωστός από τις ταινίες «Sherlock» και «The Hobbit» ηθοποιός θα υποδυθεί τον τηλεοπτικό παραγωγό Milton Fruchtman, ο οποίος εργάστηκε στην τηλεοπτική αναμετάδοση της δίκης του Adolf Eichmann, ηγετικής φυσιογνωμίας του Ολοκαυτώματος, που εξόντωσε περισσότερους από έξι εκατομμύρια Εβραίους σ’ ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 1960 ο Eichmann έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο λόγω της περιπετειώδους σύλληψής του στο Μπουένος Άιρες, με σκοπό την καταδίκη του για τις ειδεχθείς πράξεις του. Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος προσήχθη σε δίκη ενώπιον του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ. Η αναμετάδοση αυτών των νομικών διαδικασιών έμεινε στην ιστορία ως «η δίκη του αιώνα» καθώς αποτέλεσε τηλεοπτικό γεγονός παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Προβλήθηκε σε 37 χώρες, παρακολουθήθηκε από το 80% των Γερμανών ενώ κατά την προβολή του σημειώθηκαν ακόμα και λιποθυμίες.

Ο Πούτιν ως «Ηρακλής»

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να μην είναι θεός, αλλά είναι ένας σούπερ ήρωας». Αυτό ήταν το… μήνυμα που προσπάθησε να δώσει η έκθεση ζωγραφικής σε μια μικρή γκαλερί της Μόσχας που διοργάνωσε ο ιδρυτής της σελίδας του Ρώσου προέδρου στο Facebook. Η συγκεκριμένη έκθεση, που διήρκησε μόνο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας λόγω των 62ων γενεθλίων του, παρουσίαζε τον Πούτιν να παίρνει τη θέση του… μυθικού Ηρακλή.

Με φόντο τους 12 Άθλους η έκθεση ξεκινούσε με τη δολοφονία του Λιονταριού της Νεμέας (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Πούτιν στραγγάλιζε έναν βομβιστή – τρομοκράτη), ενώ τελείωνε με τη σύλληψη του Κέρβερου από τον Άδη, που συμβόλιζε το μονοπωλιακό καθεστώς των Ηνωμένων Πολιτειών. Τo highlight της έκθεσης ήταν ο αποκεφαλισμός της Λερναίας Ύδρας, κάτι που παρέπεμπε στην απόφαση που πήρε η Ρωσία για την απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τον Καναδά και την Αυστραλία.

Όλες οι αναπαραστάσεις, που επικεντρώθηκαν ως επί το πλείστον σε θέματα επικαιρότητας – σύμβαση φυσικού αερίου με την Κίνα, προγραμματισμένη αγορά πολεμικών πλοίων από τη Γαλλία αλλά και επιθέσεις στην Ανατολική Ουκρανία – βρίσκονταν πάνω σε αρχαία ελληνικά κεραμικά μαύρης και χρυσής απόχρωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01