search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:56
MENU CLOSE

Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Άρτα

25.10.2014 06:43
Ισχυρός σεισμός «ξύπνησε» την Άρτα - Media

Έντρομοι ξύπνησαν οι κάτοικοι της Άρτας από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Έντρομοι ξύπνησαν οι κάτοικοι της Άρτας από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου. 
 
Ειδικότερα, ο σεισμός μεγέθους  5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 2:43 τα ξημερώματα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χλμ. νότια της Αρτας και συγκεκριμένα στον Αμβρακικό Κόλπο, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ.
 
Δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους της Ηπείρου και όχι μόνο. Ακολούθησαν δύο μετασεισμοί με το επίκεντρο να εντοπίζεται πάλι νότια της Άρτας. Ο πρώτος στις 2:51 τα ξημερώματα μεγέθους 3,3 Ρίχτερ και ο δεύτερος έξι λεπτά αργότερα ίδιου μεγέθους.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01