search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:16
MENU CLOSE

Μέχρι την Δευτέρα θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών

26.10.2014 08:33
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες - Media

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές γνωστοποίησε ήδη η Περιφέρεια Αττικής στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές γνωστοποίησε ήδη η Περιφέρεια Αττικής στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
Μέχρι αύριο η Περιφέρεια αναμένεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό των χαρτών με τις πληγείσες από την πλημμύρα περιοχές και να συντάξει τις τεχνικές εκθέσεις που θα διαβιβασθούν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ώστε να εκδοθεί η απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών εντός των οποίων θα αποζημιωθούν θεομηνιόπληκτοι.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος θα αποστείλει τη Δευτέρα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα τα στοιχεία, προκειμένου οι δήμοι να λάβουν την έκτακτη βοήθεια, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται από τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε κάθε δήμο. Στόχος είναι να αποδεσμευθεί το απαιτούμενο ποσό το συντομότερο προκειμένου να δοθεί άμεσα στους δήμους και τους πληγέντες. Αυτή ήταν και η δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας.
 
Η Πυροσβεστική πραγματοποιεί την καταγραφή με δύο φόρμες – μια για τα κινητά και μια για τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία. Σε περίπτωση που κάποιοι πολίτες έχουν υποστεί καταστροφές και δεν έχει περάσει η Πυροσβεστική, μπορούν να επικοινωνούν με το 199 ώστε να μεταβεί άμεσα η υπηρεσία.
 
Συγχρόνως, από τη Δευτέρα Επιτροπές της Περιφέρεια θα ξεκινήσουν τις καταγραφές των ζημιών στις επιχειρήσεις, ύστερα από αίτημα των τελευταίων. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης στην αυτοτελή δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15-17, Τ.Κ. 11547, τηλ. επικοινωνίας 2132063663 και 2132063655). 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01