search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:22
MENU CLOSE

Εισβολή χάκερς στο δίκτυο του Λευκού Οίκου – Τους Ρώσους «δείχνουν» τα ΜΜΕ των ΗΠΑ

29.10.2014 17:11
Εισβολή χάκερς στο δίκτυο του Λευκού Οίκου – Τους Ρώσους «δείχνουν» τα ΜΜΕ των ΗΠΑ - Media

Μέτρα για την θωράκιση των πληροφοριακών του συστημάτων, ανακοίνωσε πως έλαβε ο Λευκός Οίκος, μετά από εισβολή χάκερς σε μη διαβαθμισμένο δίκτυο της αμερικανικής προεδρίας.

 
Μέτρα για την θωράκιση των πληροφοριακών του συστημάτων, ανακοίνωσε πως έλαβε ο Λευκός Οίκος, μετά από εισβολή χάκερς σε μη διαβαθμισμένο δίκτυο της αμερικανικής προεδρίας.
 
Όπως αναφέρει το Reuters, στα μη διαβαθμισμένα συστήματα του επιτελείου της κυβέρνησης των ΗΠΑεντοπίστηκε ύποπτη δραστηριότητα. Τα συστήματα αποκλείστηκαν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
 
«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά κάθε τέτοια δραστηριότητα και σε αυτή την περίπτωση πήραμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγησή της και τον περιορισμό της», ανέφερε ο αξιωματούχος.
 
Ο αξιωματούχος, όπως και δεύτερο στέλεχος που επικαλείται το πρακτορείο, σημείωσε πως δεν υπάρχει ένδειξη παραβίασης του διαβαθμισμένου συστήματος. Το ίδιο αναφέρουν και οι πηγές που επικαλείται ξεχωριστά η Washington Post.
 
Οι πηγές που επικαλείται η δεύτερη, μάλιστα, ανέφεραν ως πρώτο ύποπτο για την επίθεση έναν χάκερ από τη Ρωσία. Αναφερόμενη σε πρόσφατες επιθέσεις χάκερ με στόχο υπηρεσίες του ΝΑΤΟ, την ουκρανική κυβέρνηση και αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες, οι πηγές της εφημερίδας σημειώνουν την εκτίμηση πως στην περίπτωση του Λευκού Οίκου η φύση του στόχου δείχνει επίθεση χάκερ με την υποστήριξη κρατικών υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η παραβίαση εντοπίστηκε πριν από τρεις εβδομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01