search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:05
MENU CLOSE

Έρχεται το Bookwave 2014 στο Μουσείο Μπενάκη

03.11.2014 14:57
Έρχεται το Bookwave 2014 στο Μουσείο Μπενάκη - Media

Μια καινοτόμα δράση συλλογής βιβλίων για τον εμπλουτισμό των δημόσιων βιβλιοθηκών διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Library4all» με την στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

 
Μια καινοτόμα δράση συλλογής βιβλίων για τον εμπλουτισμό των δημόσιων βιβλιοθηκών διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Library4all» με την στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.
 
Το Bookwave, το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς) αποσκοπεί στη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων σε ασθενέστερες οικονομικά συνοικίες της Αττικής. Οι διοργανωτές, με μότο «Προσφέρουμε βιβλία, στηρίζουμε σχολεία», ενθαρρύνουν τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες.

Η «Library4all» προσκαλεί κοινό και φορείς να δωρίσουν βιβλία, τα οποία μπορούν να «προμηθευτούν» μέσα από τις σελίδες των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων Cosmotebooks, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public από 13 έως 22 Νοεμβρίου.

Η διαδικασία της δωρεάς είναι εξαιρετικά απλή: Μπορείτε να κάνετε κλικ στα λογότυπα και να μεταβείτε σε μία σελίδα όπου θα βρείτε τα βιβλία τα οποία έχουν επιλέξει και προτείνουν οι  24 εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση: Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.

Το bookwave δέχεται επίσης βιβλία που θα συγκεντρώσουν σχολεία της Αττικής μέσα από τις δικές τους δράσεις (book drives).

Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία που έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου.

Αμέσως μετά, στις 21 Νοεμβρίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη οργανώνει σε συνεργασία με το Library4all δωρεάν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η περσινή διοργάνωση του Bookwave συγκέντρωσε 6.000 βιβλία τα οποία διατέθηκαν σε 134 σχολεία, με την υποστήριξη Project Cicero, μία ανάλογη δράση συλλογής βιβλίων για σχολεία της Νέας Υόρκης και από φορείς, ιδιωτικά σχολεία, ιδρύματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα.
 
Τα βιβλία κοστίζουν. Θλιβερό, πλην αληθινό. Και στην παρούσα συνθήκη, αδιέξοδο. Ιδιαίτερα για τα παιδιά που κατοικούν στις υποβαθμισμένες οικονομικά περιοχές της Αττικής όπου τα βιβλία, αν δεν προέρχονται από τις σχολικές βιβλιοθήκες, είναι είδος πολυτελείας, άρα απλησίαστο.

Για να ανατρέψει τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση, το Library4all, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που εργάζεται για τη δια βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό οργανώνει τη δράση Bookwave 2014, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Info
14 Νοεμβρίου 2014 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ – ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι 
Τηλ.: 210-3453111 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01