search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:07
MENU CLOSE

SOS των σωφρονιστικών υπαλλήλων: «Αν υπάρξει κρούσμα Έμπολα στις φυλακές, τι θα κάνουμε;»

04.11.2014 07:46
SOS των σωφρονιστικών υπαλλήλων: «Αν υπάρξει κρούσμα Έμπολα στις φυλακές, τι θα κάνουμε;» - Media

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών για τον ιό Έμπολα, ζητώντας με επιστολή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωση αλλά και τη λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων.

«Καμπανάκι κινδύνου» χτυπούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών για τον ιό Έμπολα, ζητώντας με επιστολή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενημέρωση αλλά και τη λήψη των αναγκαίων προληπτικών μέτρων. Όπως λένε, σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο ύποπτο κρούσμα στις φυλακές, οι οποίες είναι υπερ-κορεσμένες, κανείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει σωστά το περιστατικό και να απομονώσει το τυχόν κρούσμα.
 
Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αφού απευθύνθηκαν για την παροχή οδηγιών στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τονίζουν:
 
«Μεταξύ άλλων, στις οδηγίες αυτές αναφέρεται ότι:
 
Η νόσος μεταδίδεται από κάποιον ασθενή… με άμεση επαφή ή τα σωματικά υγρά του ή με απλή παραμονή εγγύς του ασθενούς (απόσταση <1 μέτρου) μέσω των σταγονιδίων ή σωματικών υγρών».
 
Κρίνεται απαραίτητη «η λήψη των κατάλληλων μέτρων προστασίας και η ικανότητα απόκρισης σε εμφάνιση ύποπτου περιστατικού, τόσο για τη διαφύλαξη της υγείας του προσωπικού όσο και για την έγκαιρη αναγνώριση ασθενούς, την απομόνωσή του και την παρεμπόδιση περαιτέρω μετάδοσης».
 
Τέλος, μας συστήνονται συγκεκριμένα μέσα και μέτρα προστασίας του προσωπικού, καθώς επίσης και αναλυτικές οδηγίες.
 
Όπως γνωρίζετε οι συνθήκες συνωστισμού και υπερπληθώρας των κρατουμένων σε όλες σχεδόν τις φυλακές δεν επιτρέπουν τυχόν απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων (όπως ορίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ) σε ξεχωριστούς χώρους. Την τυχόν διάγνωση και αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων δυσχεραίνει η γνωστή σε όλους υποστελέχωση και σε πολλές περιπτώσεις ανυπαρξία νοσηλευτικού ή και ιατρικού προσωπικού. Ενδεικτική είναι και η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού, όπου οι ασθενείς κρατούμενοι αναγκάζονται να συνωστίζονται και να μοιράζονται κοινούς χώρους.»
 
Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ζητεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερωθεί εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση μίας επείγουσας κατάστασης στις φυλακές, και βέβαια το πότε θα εφοδιαστεί το προσωπικό με τα απαραίτητα μέσα προστασίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01