search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:39
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Μόνη λύση το κούρεμα δανείων δημοσίου και ιδιωτών (Video)

04.11.2014 08:13
Γ. Βαρουφάκης: Η χώρα ζητεί χώρο, χρόνο και ανάσες - Media

«Η κατάσταση είναι απλή το δημόσιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη του, οι τράπεζες είναι πτωχευμένες και στον ιδιωτικό τομέα όλοι χρωστάνε σε όλους και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει κανένα, έχουμε μία τριπλή χρεοκοπία. Είναι ένας φαύλος κύκλος» είπε ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.

 
«Η κατάσταση είναι απλή το δημόσιο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα χρέη του, οι τράπεζες είναι πτωχευμένες και στον ιδιωτικό τομέα  όλοι χρωστάνε σε όλους και κανείς δεν μπορεί να πληρώσει κανένα, έχουμε μία τριπλή χρεοκοπία. Είναι ένας φαύλος κύκλος» είπε ο Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης.
 
«Το πιο σωστό θα ήταν να κουρευτούν τα δάνεια, δεν μπορεί να αποπληρωθεί υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες» είπε ο καθηγητής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
 
«Όλα τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να κουρευτούν, όπως έγινε με την General Motrors και σήμερα η εταιρεία αυτή τροφοδοτεί όλο τον κόσμο με αυτοκίνητα. Παράλληλα με τα κόκκινα δάνεια θα πρέπει να κουρευτεί και το χρέος» είπε ο καθηγητής.
 
«Η μόνη λύση για το ελληνικό πρόβλημα» τόνισε ο καθηγητής «είναι το παράλληλο κούρεμα των δανείων του ελληνικού δημοσίου, των δανείων των δανειζόμενων απέναντι στις τράπεζες και μία νέα επενδυτική κίνηση από την ΕΤΕΠ στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Γιάννης Βαρουφάκης από Enikos_gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26