search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:00
MENU CLOSE

O Κώστας Φιλίππογλου παρουσιάζει τον «Γλάρο» του Τσέχωφ

06.11.2014 17:22
O Κώστας Φιλίππογλου παρουσιάζει τον «Γλάρο» του Τσέχωφ  - Media

Μετά τον «Φιλοκτήτη, την «Τίρζα» και τον «Μένγκελε», ο Κώστας Φιλίππογγλου καταπιάνεται με τον «Γλάρο» και μας παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχωφ από σήμερα στο «Θησείον».

 
Μετά τον «Φιλοκτήτη, την «Τίρζα» και τον «Μένγκελε», ο Κώστας Φιλίππογγλου καταπιάνεται με τον «Γλάρο» και μας παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Άντον Τσέχωφ από σήμερα στο «Θησείον».
 
Στο έργο, έξι ηθοποιοί αναπαριστούν τη μικρή, σπουδαία, διπολική ζωή τους και μας δείχνουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη ερωτεύονται, απελπίζονται, γελούν, κλαίνε, πώς ζουν και πώς αυτοκτονούν, σαν να μην υπάρχει αύριο ή καλύτερα σαν να μην υπάρχει σήμερα.

Άνθρωποι που περνούν τον χρόνο τους λέγοντας ιστορίες και σκέψεις. Άνθρωποι που μιλούν για τις ζωές τους και τα όνειρά τους. Αδύναμοι άνθρωποι που οικτίρουν τις ζωές τους και ψάχνουν από κάπου να πιαστούν. Ματαιόδοξοι άνθρωποι που επιζητούν απεγνωσμένα την αναγνώριση. Άνθρωποι που βαριούνται, άνθρωποι που εξασκούνται στην αυτολύπηση, άνθρωποι που πενθούν τη ζωή τους, άνθρωποι που πασχίζουν να ερωτευθούν, να βιώσουν την ευτυχία.
 
Αυτοί είναι οι ήρωες στον Γλάρο (1895), το έργο του Τσέχωφ που εγκαινίασε ένα νέο είδος δραματουργίας, όπου αντί για έναν κεντρικό ήρωα, πρωταγωνιστούν πολλοί, μια μικρή κοινωνία. Ο Τσέχωφ χαρακτήρισε το έργο του ως «κωμωδία σε τέσσερις πράξεις». Μια κωμωδία… που δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα και όμως οι ήρωες είναι σπουδαίοι, αν και βουλιάζουν μέσα στην ανούσια καθημερινότητά τους
 
Παίζουν: Ναταλία Τσαλίκη, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Γεωργοβασίλη, Ίριδα Μάρα, Γιάννης Καραούλης
 
Infο: Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή), πρεμιέρα σήμερα στις 21.15, 12 – 16 ευρώ, 210-3255444. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46