search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:11
MENU CLOSE

Διαφήμιση τσιγάρου στην βρετανική τηλεόραση μετά από… 49 χρόνια! (Video)

10.11.2014 10:59
Διαφήμιση τσιγάρου στην βρετανική τηλεόραση μετά από… 49 χρόνια! (Video) - Media

Ένα διαφημιστικό σποτ που θα δείχνει μια γυναίκα να καπνίζει ένα (ηλεκτρονικό) τσιγάρο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία. Ο λόγος; Είναι η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση τσιγάρου εδώ και… μισό αιώνα!

Ένα διαφημιστικό σποτ που θα δείχνει μια γυναίκα να καπνίζει ένα (ηλεκτρονικό) τσιγάρο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία. Ο λόγος; Είναι η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση τσιγάρου εδώ και… μισό αιώνα!
 
Το κάπνισμα του τσιγάρου στις διαφημίσεις έχει απαγορευτεί στη βρετανική τηλεόραση από το 1965, ενώ το 1991 η απαγόρευση επεκτάθηκε και στις ίδιες τις διαφημίσεις τσιγάρων και καπνού.
 
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως, αν και οι διαφημίσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων επιτρέπονται στη βρετανική τηλεόραση, μέχρι τώρα δεν επιτρεπόταν να εμφανίζονται οι συσκευές, καθώς και ο τρόπος χρήσης τους.
 
Η διαφήμιση αυτή, ωστόσο, την οποία οι Βρετανοί τηλεθεατές θα δουν στους δέκτες τους το βράδυ της Δευτέρας, θα δείχνει μια γυναίκα να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό τσιγάρο, καθώς πρόσφατα άλλαξε ο σχετικός νόμος. Το γεγονός έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις καθώς πολλοί Βρετανοί πιστεύουν ότι αυτή η εικόνα είναι πιθανό να ενθαρρύνει τα παιδιά να το δοκιμάσουν.
 
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι διαφημίσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν πρέπει να ενθαρρύνουν τους μη καπνιστές να τα δοκιμάζουν, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν μοντέλα νεότερα των 25 ετών και δεν μπορούν να μεταδίδονται κατά τις ώρες που βλέπουν τηλεόραση μικρά παιδιά.
 
Πάνω από 2,5 εκατομμύρια Βρετανοί χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό τσιγάρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:10