18/01/2019 06:52:15

Έλληνας πρωταθλητής στίβου εξαπατούσε γυναίκες μέσω facebook και έκλεβε ερωτικές φωτογραφίες

Έλληνας πρωταθλητής στίβου εξαπατούσε γυναίκες μέσω facebook και έκλεβε ερωτικές φωτογραφίες - Media
 
Συνολικά 116 προφίλ γυναικών είχε καταφέρει να παραβιάσει ο 28χρονος συλληφθής πρωταθλητής, ο οποίος αναρτούσε τις κλεμμένες ερωτικές φωτογραφίες σε δικά του ψεύτικα προφίλ αλλά και site πορνό στο εξωτερικό.
 
Συνολικά φέρεται να έχει υποκλέψει περισσότερες από 70.000 φωτογραφίες από τις οποίες 2.500 ερωτικές, ενώ διατηρούσε 12 ψεύτικα προφίλ στο facebook.
 
Συγκεκριμένα, ο 28χρονος προσέγγιζε νεαρά κορίτσια, κυρίως φοιτήτριες διαφόρων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, στις οποίες έστελνε αιτήματα φιλίας, στα προφίλ τους, καθώς και σε διαδικτυακές φίλες τους, υποδυόμενος τον μεταπτυχιακό φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
 
Στις κοπέλες έλεγε ψέματα ότι στο πλαίσιο εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας, ήταν απαραίτητο να «ελέγξει» εξ’ αποστάσεως προσωπικούς τους υπολογιστές για να διαπιστώσει εάν έχουν προσβληθεί από ιούς, προκειμένου να «δοκιμάσει» την ισχύ και την αποτελεσματικότητα ενός νέου anti-virus προγράμματος.
 
Αφού τελικά τις έπειθε, ζητούσε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, με το οποίο αποκτούσε πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματά τους, εν αγνοία τους και στη συνέχεια ανέσυρε - αντέγραφε τα προσωπικά τους δεδομένα, φωτογραφίες, βίντεο κλπ.
 
Μετά από καταγγελίες θυμάτων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος βρέθηκε στα ίχνη του δράστη και τελικά τον συνέλαβε το πρωί της Τετάρτης στην Αθήνα.
 
Από τις 116 συνολικά περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι 16, ενώ τις υπόλοιπες 100 ομολόγησε ο δράστης και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των παθόντων.
 
Ο δράστης θα οδηγηθεί στον  εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.