search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Άνεργη καταγγέλλει ότι τράπεζα προσπαθεί να της πάρει το σπίτι

12.11.2014 19:01
Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν πολίτες που διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς - Media

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της βρίσκεται ,όπως υποστηρίζει, μία άνεργη και άπορη γυναίκα, κάτοικος Περιστερίου.  

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει το σπίτι της βρίσκεται ,όπως υποστηρίζει, μία άνεργη και άπορη γυναίκα, κάτοικος Περιστερίου.  
 
Όπως καταγγέλλει η ίδια, η τράπεζα προσπαθεί να της πάρει το σπίτι όπου μένει, που είναι παράλληλα και το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της.
 
Συγκεκριμένα, η κα Ορφανού υποστηρίζει ότι από το πρωί σήμερα δυο κλητήρες, παρουσία δυο δικηγόρων, εκ των οποίων ο ένας ήταν νομικός σύμβουλος τράπεζας και ο άλλος εκπρόσωπος εισπρακτικής εταιρείας, παρουσιάστηκαν με σκοπό να υλοποιήσουν παλαιότερη απόφαση πλειστηριασμού του σπιτιού της. 

Όπως η ίδια εξηγεί, λόγω επιχειρηματικού δανείου με οφειλές 30.000 ευρώ, το οποίο είχε λάβει συγγενικό της πρόσωπο με την ίδια εγγυήτρια, έχει ενταχθεί στη προστατευτική ρύθμιση του νόμου Κατσέλη.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια, τον Σεπτέμβριο του 2008 το σπίτι είχε βγει σε πλειστηριασμό από την τράπεζα. Είχε όμως δοθεί παράταση μέχρι το τέλος του 2016μ καθώς η απόφαση δεν ήταν άμεσα εκτελεστέα.

Μετά την ένταξη στο νόμο Κατσέλη, για κάποια περίοδο κατέβαλε το ποσό των 20 ευρώ το μήνα και όποτε μπορούσε μεγαλύτερα ποσά, με σκοπό να μειωθεί σταδιακά η οφειλή.

Όπως όμως λέει, τον Μάρτιο του 2014 το Ειρηνοδικείο Περιστερίου αναίρεσε την απόφαση για αναστολή της έξωσης μέχρι τέλος του 2016, κάνοντάς την άμεσα εκτελεστέα, χωρίς ωστόσο να ειδοποιηθούν οι οφειλέτες. Μετά από 8 μήνες, σήμερα το πρωί ήρθαν οι κλητήρες και της ζήτησαν να φύγει από το σπίτι της.

Η κα Ορφανού θεωρεί ότι έχει πέσει θύμα κυκλωμάτων που σκοπό έχουν να της πάρουν το σπίτι. Η ίδια άλλαξε κλειδαριές και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την κατοικία της.

Από νωρίς το απόγευμα έξω από το σπίτι της κας Ορφανού, στο Περιστέρι, μέλη τοπικών συλλογικοτήτων και κάτοικοι της περιοχής είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της, σε ένδειξη συμπαράστασης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:00