search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Αγωγός… θεάτρου με το Αζερμπαϊτζάν!

13.11.2014 17:25

Με την πρόταση που έχει τον τίτλο "Πολιτιστικός Αγωγός" και απευθύνθηκε από το Εθνικό Θέατρο προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο και έκανε αμέσως δεκτή, "έκλεισε" η 3η Διεθνής Διάσκεψη Θεάτρου.

Με την πρόταση που έχει τον τίτλο "Πολιτιστικός Αγωγός" και απευθύνθηκε από το Εθνικό Θέατρο προς το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο και έκανε αμέσως δεκτή, "έκλεισε" η 3η Διεθνής Διάσκεψη Θεάτρου (III Baku International Theatre Conference) που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού από τις 5 ως τις 6 Νοεμβρίου από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Εθνικό Θέατρο προσήλθε στη Διάσκεψη με την πρόταση που αφορά μια συμπαραγωγή της τραγωδίας του Αισχύλου "Προμηθέας Δεσμώτης" σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη, στην οποία αντέδρασε άμεσα και θετικά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν.

"Το ανέβασμα της τραγωδίας του Προμηθέα Δεσμώτη σε μια κοινή παραγωγή Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μία σύγχρονη πρόκληση, τη στιγμή που τις δυο χώρες ενώνει ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο ο αγωγός φυσικού αερίου, TAP (Trans Adriatic Pipeline).

Μετά από μια σειρά συζητήσεων του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, Σωτήρη Χατζάκη, με τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού του Αζερμπαϊτζάν Adalat Valiyev, τον υπουργό Abulfas Garayev και τον Διευθυντή του Azerbaijan State Academic National Drama Theatre, Israfil Israfilov, υπογράφηκε την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο Εθνικών Θεάτρων", όπως αναφέρει η ανακοίνωση.Και συνεχίζει: "Η παράσταση του Προμηθέα σε συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και του Azerbaijan State Academic Drama Theatre, με Έλληνες και Αζεριανούς συντελεστές και ηθοποιούς και στις δύο γλώσσες θα παρουσιαστεί και στις δύο χώρες. Στη συνέχεια η πρόθεση είναι η παράσταση να ταξιδεύσει κατά μήκος του διαδριατικού αγωγού αλλά και σε κάθετους άξονες, και να παρουσιαστεί σε πόλεις και χωριά των χωρών που διασχίζει ο αγωγός (Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Τουρκία, Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία) με τη συνεργασία και φορέων από τις χώρες αυτές, αποτελώντας τον σύνδεσμο των χωρών, των πολιτισμών, του παρελθόντος, της ιστορίας αλλά και του μέλλοντος.

Ένας πολιτιστικός αγωγός παράλληλος με τον αγωγό φυσικού αερίου που θα ενισχύσει το επιχειρείν και θα τονώσει τις σχέσεις των χωρών. Οι λεπτομέρειες και τα επί μέρους σημεία θα συμφωνηθούν με νέα σύμβαση που θα υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ το όλο πρόγραμμα συνεργασίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο του 2016".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:55