search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο Μπουτάρης είναι ο πιο δραστήριος δήμαρχος της Ελλάδας για τον τουρισμό

14.11.2014 07:21
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο Μπουτάρης είναι ο πιο δραστήριος δήμαρχος της Ελλάδας για τον τουρισμό - Media

Τη βεβαιότητα της ότι το 2015 θα είναι το έτος του τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη

Τη βεβαιότητα της ότι το 2015 θα είναι το έτος του τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχιακό μέγαρο.
 
«Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ο πιο δραστήριος δήμαρχος της Ελλάδας σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Έχει συγκεκριμένο όραμα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης του και το εφαρμόζει με συγκεκριμένο σχέδιο», δήλωσε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Έχουμε συνεργαστεί άψογα όλο αυτό το διάστημα και συζητήσαμε για την περαιτέρω συνεργασία μας, με συγκεκριμένες αγορές στόχους, και, βεβαίως, για το πως η Θεσσαλονίκη θα μπορέσει να προσελκύσει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, κυρίως για συνεδριακό τουρισμό, εκθεσιακό τουρισμό, city breaks και για άλλες ειδικές μορφές τουρισμού. Με τον Γιάννη Μπουτάρη θα δούμε πολύ άμεσα και πως θα εφαρμόσουμε στην πράξη το μνημόνιο συνεργασίας που έχουμε ήδη καταρτίσει με τη Helexpo-ΔΕΘ και μας δίνει τη δυνατότητα να εκπροσωπούμαστε σε εκθέσεις στο εξωτερικό που δεν είχαμε μέχρι τώρα συμμετοχή. Πιστεύω ότι μόνο μέσα από συνεργασίες της κεντρικής κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούμε να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Πιστεύω βάσιμα ότι το 2015 μπορεί πραγματικά να είναι το έτος τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη».
 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό το μνημόνιο συνεργασίας με την Helexpo-ΔΕΘ. Συζητήσαμε με την υπουργό για την "επίθεση φιλίας" που κάνουμε στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, με απώτερο στόχο την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Η ανταπόκριση από το υπουργείο Πολιτισμού, σε οποιοδήποτε θέμα είναι εξαιρετικά καλή».
 
Σε ερώτηση για τις προσπάθειες προσέλκυσης τουριστών από την Τουρκία, που κάνει ο κ. Μπουτάρης, η υπουργός Τουρισμού απάντησε ως εξής: «Ο κατεξοχήν τομέας εξωστρέφειας της οικονομίας ο τουρισμός. Απευθυνθήκαμε σε αγορές στόχους όπως της Τουρκίας. Ο ΕΟΤ έχει ήδη γραφείο στην Κωνσταντινούπολη και συζητήσαμε για τη συνεργασία με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης, για να εκμεταλλευθεί τη γειτονική αγορά».
 
Σχετικά με την αξιοποίηση των ευρημάτων της αρχαιολογικής σκαπάνης στην Αμφίπολη Σερρών, για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε: «Το μοναδικό πολιτιστικό απόθεμα της χώρας το είδαμε για άλλη μια φορά να επιβεβαιώνεται με τη μοναδική ανακάλυψη και τις ανασκαφές που γίνονται στην Αμφίπολη. Είμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και επειδή μιλάμε για μια περιοχή όχι μόνο με πολιτιστικό πλούτο αλλά και σημαντική φυσική ομορφιά, είναι μια από τις περιοχές που θέλουμε να αναπτύξουμε σωστά σε πιλοτικό στάδιο, έτσι ώστε και οι τοπικές κοινωνίες να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη που μπορεί να έχουν. Με προσοχή και με βάση την αειφορία. Το λέω αυτό γιατί, δυστυχώς, έχουμε δει σε άλλες περιοχές της χώρας, όταν δεν έχουμε κάνει συγκροτημένο σχέδιο από την αρχή, να μην έχει γίνει σωστή ανάπτυξη. Έχουμε μάθει από τα λάθη μας και είναι σημαντικό και οι τοπικές κοινωνίες να το αντιληφθούν αυτό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01