search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:04
MENU CLOSE

200.000 ευρώ το κεφάλι…

29.10.2009 16:39
200.000 ευρώ το κεφάλι... - Media

Αφήνουμε στο παρελθόν λογικές αδράνειας και παθητικής συμπεριφοράς και προωθούμε περισσότερο επιθετικές πολιτικές» ήταν η υποθετικά… ορθολογιστική αιτιολόγηση, από παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της επικήρυξης με 600.000 ευρώ τριών νεαρών ατόμων με βαρύ ιστορικό παρελθόν στο αντικαθεστωτικό κίνημα.

Αφήνουμε στο παρελθόν λογικές αδράνειας και παθητικής συμπεριφοράς και προωθούμε περισσότερο επιθετικές πολιτικές» ήταν η υποθετικά… ορθολογιστική αιτιολόγηση, από παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της επικήρυξης με 600.000 ευρώ τριών νεαρών ατόμων με βαρύ ιστορικό παρελθόν στο αντικαθεστωτικό κίνημα.

«Άλλαξε η πολιτική ηγεσία και μαζί της η διαχείριση των ζητημάτων. Τώρα το σύστημα λειτουργεί περισσότερο επαγγελματικά και αλλάζει στάση. Περνά στη δράση», ήταν κάποιες άλλες συνεκδοχικές αποφάνσεις, σταθερά προσανατολισμένες στο ποδοσφαιρικό σλόγκαν που θέλει ως καλύτερη άμυνα την επίθεση.

Είναι όμως έτσι, ή θα δικαιωθεί η εμμονή στα ρητορικά σχήματα των οργανώσεων που φιλοδοξούν να ανασυστήσουν σε νέες βάσεις και δομές το εγχώριο ένοπλο αντάρτικο πόλης και επιστράτευσαν δύο φορές σε προκηρύξεις τους την πιραντελική φράση «έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε», για ν’ αποκρούσουν ανούσιες επιχειρηματολογίες και ατεκμηρίωτες αλχημείες.

Άγρια Δύση

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το μεσημέρι της Δευτέρας. Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, επικηρύχθηκαν με 600.000 ευρώ τρεις σεσημασμένοι από το 2006 αντιεξουσιαστές και έκτοτε καταζητούμενοι για συμμετοχή στην ομάδα των ληστών με τα μαύρα.

Πληροφορίες του Τύπου από συνήθεις αστυνομικές και πολιτικές πηγές, τους κατέστησαν λίγο αργότερα ως βασικούς ύποπτους συμμετοχής στον εκτελεστικό πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα. Απλά πράγματα…

Ας δούμε όμως τώρα πού βασίστηκε όλο αυτό το πρακτορίστικου χαρακτήρα εποικοδόμημα της έντεχνης διαρροής. Οι επικηρυγμένοι είναι δύο αδέλφια ηλικίας 33 και 28 χρόνων καθώς και ένας φίλος και σύντροφός τους 31 ετών, οι οποίοι καταζητούνται από τον Ιανουάριο του 2006 ως συνεργοί του Γιάννη Δημητράκη στην αιματηρή ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας.

Τη ληστεία ακολούθησε καταδίωξη και άγρια συμπλοκή με σφοδρή ανταλλαγή πυρών στην Πανεπιστημίου, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε και συνελήφθη ο Δημητράκης, ενώ παρότι υπήρξε και δεύτερος τραυματίας της ομάδας των ληστών από τα αστυνομικά πυρά, αυτός κατάφερε να διαφύγει.

Μέχρι εδώ υπάρχουν τα αδιαφιλονίκητα δεδομένα και η απτή πραγματικότητα. Από εδώ και πέρα, όμως, αρχίζουν να συγκρούονται η λογική εντελέχεια με το εικονικό περιβάλλον των επιθυμιών και των φιλοδοξιών, έχοντας ως φυσικό φόντο τις επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της αντιτρομοκρατικής. Και ο νοών νοείτω…

Διασταυρώσεις DNA

Τον περασμένο Μάιο διέρρευσε στον Τύπο η πληροφορία περί ταυτοποίησης μιας τρίχας που βρέθηκε σε πεταμένη κουκούλα στο ρέμα της Πικροδάφνης στο Παλαιό Φάληρο, λίγες ώρες μετά την καταδρομική επιχείρηση αρπαγής του ατομικού οπλισμού του φρουρού της κατοικίας στη Γλυφάδα του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, με το DNA του μέλους της ομάδας των ληστών με τα μαύρα που τραυματίστηκε αλλά διέφυγε μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Σημειώνεται ότι η «απαλλοτρίωση» του αστυνομικού ημιαυτόματου ΜΡ5 έγινε στις 17 Απριλίου του 2007. Λίγες ημέρες μετά, στις 30 Απριλίου 2007, ένοπλα κομάντο επιχείρησαν θεαματική επίθεση με πολυβολισμούς και εκτόξευση χειροβομβίδας στο δεύτερο αστυνομικό τμήμα της Νέας Ιωνίας στον Περισσό. Η ενέργεια υιοθετήθηκε με προκήρυξη από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Όπως διαπιστώθηκε, χρησιμοποιήθηκε όπλο ΜΡ5 και οι κάλυκες ήταν της ίδιας μάρκας με αυτές που είχε εφοδιαστεί από τις οπλαποθήκες του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας ο φρουρός της κατοικίας του Κεδίκογλου. Ζητούνται απαντήσεις Συνεπώς, το απόλυτα φυσιολογικό ερώτημα που ανέκυψε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά την αποκάλυψη περί ταύτισης του DNA, ήταν γιατί χρειάστηκε να περάσουν κάτι περισσότερο από δύο χρόνια για να γίνει συγκριτική παραβολή της γενετικής ταυτότητας του τραυματισμένου μέλους της συμμορίας των ληστών με τα μαύρα με την τρίχα στην κουκούλα.

Ήταν τόσο ανίκανοι οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν τις υποθέσεις ή υπηρέτησαν το μακιαβελικό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»; Παρεμπιπτόντως, τα τσακάλια ανακάλυψαν ίδιο γενετικό υλικό και στις 25 Ιανουαρίου του 2005, όταν η ομάδα των ληστών με τα μαύρα έκανε αποτυχημένη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην περιοχή του Γκύζη.

Τα μέλη της καταδιώχτηκαν τότε, αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς και για να διαφύγουν πέταξαν τα μπουφάν τους σε κάδο απορριμμάτων της περιοχής. Σε ένα από αυτά, απομονώθηκε το ίδιο γενετικό προφίλ με αυτό που «έδωσε» το αίμα του τραυματισμένου έναν χρόνο αργότερα ληστή που διέφυγε από τη μάχη της Πανεπιστημίου, που έφερε στα χέρια της Ασφάλειας τον Γιάννη Δημητράκη.

Σήμερα, οι απορίες όχι μόνο δεν καλύπτονται, αλλά διευρύνονται:

◆ Προς τι η σπουδή του αρμόδιου υπουργείου να κάνει γνωστή τη «γενναία» επικήρυξη χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί έγκαιρα η εισαγγελική έγκριση για νέα δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών των υπόπτων;

◆ Γιατί γίνεται τώρα η επικήρυξη, είκοσι μόνο ημέρες πριν από την 36η επέτειο του Πολυτεχνείου και ενάμιση μήνα πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου;

Ιδού τι αντιτείνουν οι… αντιτερορίστες. «Τους τρεις ληστές με τα μαύρα τούς ψάχνουν από το 2006, χωρίς αποτέλεσμα, όλες οι υπηρεσίες της Ασφάλειας και η Αντιτρομοκρατική. Επειδή υπάρχουν βάσιμες υποψίες για σύνδεση με τον Επαναστατικό Αγώνα, αποφασίστηκε να ζητηθεί η βοήθεια του κόσμου. Σε κάποιους χώρους κινούνται, κάποιο σπίτι νοικιάζουν, κάποιοι τους βλέπουν».

Ενώ όμως κανείς δεν τους έβλεπε, σύμφωνα με αστυνομικούς, τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας ήταν αυτά που διέπραξαν τις ληστείες οι οποίες σημειώθηκαν στις 3 Μαΐου 2007 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Λαύριο και στις 29 Μαΐου 2007 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Κορωπί, με συνολική λεία περίπου 350.000 ευρώ.

Και εις άλλα με υγεία, δηλαδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01